Szeged és környéke

2019.07.14. 18:49

Sakkverseny, focibajnokság és buli a szegedi vasutasnapon - fotók

Makón és Szegeden is tartottak vasutasnapot most hétvégén. A makói, Állomás téri rendezvény egyik főattrakciója a vezetőfülke megtekintése és az egyenruhabemutató volt. Szegeden egyebek mellett sportversenyeket rendeztek, és ott koncertek is voltak.

Suki Zoltán

[connected id="2603053" position="right"] A makói rendezvényen kívül a MÁV „hivatalos" Vasutasnapokat is szervezett. A mostani már a 69-ik volt. A központi rendezvény a budapesti Magyar Vasúttörténeti Parkban volt, de Budapest mellett Dombóváron, Miskolcon, Szegeden, Szolnokon és Szombathelyen is összejöttek a vasutasok. A szegedi eseményre a régióból szinte mindenhonnan jöttek. Megtudtuk, hogy a régiós rendezvény egyik évben Szegeden, a másikban pedig Békéscsabán van. Palatinus Gyula és barátja Hódmezővásárhelyről érkeztek, és kiderült, hogy Gyula az ottani állomásfőnök.Elmondták, mindketten vasutasok, és az összes ilyen rendezvényre eljönnek.

Sakkverseny, focibajnokság és buli a szegedi vasutasnapon. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA

Rácz István és Seres László pedig Kiskunfélegyházáról érkezett Szegedre. Ők éppen sakkoztak, és elmondták, hogy a vasutas sakkversenybe tizenhárman neveztek be, azaz ennyien voltak, akik legalább két partit játszottak. Voltak versenyzők Békéscsabáról, de még Bajáról is. A régiós versenyt egyébként Rácz István nyerte, aki egy kupát és egy üveg italt kapott. A sakkon kívül még számtalan sportverseny volt, köztük például kispályás focibajnokság. Az eredményhirdetések után pedig már a bulié volt a főszerep az egyetem sportközpontjában is.


Nem sokkal dél után a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekara, majd a Black Five partyzenekar játszott. Utánuk a szegedi Skillful Dance Hip-hop táncbemutatója és a békéscsabai PoleDream Fitness stúdió bemutatója következett, a nap fénypontja pedig a 17 órakor fellépő Kis Grófo volt, akit hatalmas ovációval fogadtak a vasutasok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!