Szeged és környéke

2008.07.11. 20:15

Sátor, lakókocsi, légkondis kőház – variációk kempingezésre

Szeged - A Tisza-parton, a belvárosban, a strandon – a legkülönbözőbb helyeken lehet kempingezni. Tizenhét kempinget számoltunk össze Csongrád megyében. A szabad ég alatti szálláshelyek árai nem sokat változtak tavaly óta.

Kancsár Tímea

Két kispárna kell: egy a fej alá és egy ölelés céljából, mert cipőn aludni nagyon rossz! Zseblámpa, balta a sátorvas leverésére és a tekintély kedvéért – egyesek szerint ezek a legfontosabb kellékei egy kempigezésnek. A kényelmetlenségek ellenére még mindig divatos a szabad ég alatt éjszakázni. Csongrád megyében tizenhét kempinget számoltunk össze. A sátras szálláshelyek ára a legtöbb helyen nem, vagy csak alig emelkedett tavaly óta.

A Tisza partján parkosított, árnyas, fás területen található a Szegedi Partfürdő Strand és Kemping. Vadonatúj homokos futball- és röplabdapályákon sportolhatnak a vendégek.

– A kemping területén működik egy meleg vizes, termál ülőmedence. A gyógyvíz reumatológiai, mozgásszervi és ízületi betegségek gyógyítására alkalmas – magyarázta Geszner István, a területet fenntartó Szegedi Ifjúsági Ház képviselője, akitől azt is megtudtuk: népszerűek a kívül-belül felújított, klimatizált kőházak. Ádám, Éva, Csongor és Tünde – így keresztelték el a kétszobás, négyágyas apartmanokat. A legolcsóbb egyágyas szoba 2300, a legdrágább négyágyas apartman 15500 forintba kerül egy éjszakára.

A szegedi Szabó család is kiköltözött két napra a Szikire. Fotó: Segesvári Csaba

A szegedi Szabó család is kiköltözött két napra a Szikire.
Fotó: Segesvári Csaba

– Gyakran fogadunk holland, német, lengyel és román turistákat. A héthektáros füves, fás területen fürdőzésre is van lehetőség. Külön térítés ellenében használható a szabadtéri, hideg vizes úszómedence – magyarázta Várkonyi Zsuzsa, a szegedi Napfény Hotel-Motel-Camping szállásértékesítője. A forgalmas városrészen található kempingben szintén lehetőség nyílik az apartmanos elszállásolásra is. A faházak egy-egy szobája 4100-4500 forintba kerül egy éjszakára.

– A hétvégéken 70 százalékos a kemping kihasználtsága, a hét elején azonban sokkal kevesebben vannak – árulta el Magyarné Vígh Nóra, a mártélyi Tisza-part Kemping vezetője. Elmondta, Szegedről és az észak-magyarországi területekről, Ózdról, Salgótarjánból és Budapestről fogadják a legtöbb turistát. A Tisza-parti kemping jellegzetessége, hogy nemcsak egyszerű sátrakban, lakókocsikban és faházakban lehet megszállni, hanem télen-nyáron jurtákban is foglalhatnak ágyat az oda látogatók. Az ősi formát mintázó modern szálláshelyek nyolcszemélyesek, székek, asztalok, és világítás is van bennük. A fiatalok kedvelt lakhelye a főszezonban 1800 forintba kerül egy főnek egy éjszakára.


A szentesi sportközpont területén kiépített kempingben vízibiciklit és csónakot is lehet bérelni, illetve a minigolfpályát is használhatják a kempingezők.

A táblázatunkban szereplő kempingekben a férőhelyek száma a sátras, lakókocsis, faházas és kőházas szálláslehetőségeket is magukba foglalja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!