Szeged és környéke

2015.04.28. 09:52

Sikeresek a szegedi Kossuth Zsuzsanna középiskola diákjai

A szegedi Kossuth Zsuzsanna középiskola könnyűipari és egészségügyi tagozatos diákjai mindkét megmérettetésen szép sikereket könyvelhettek el.

Delmagyar.hu

A Szolnoki Műszaki Szakközép­­­- és Szakiskolában április 24-én adták át a Szakmacsoportos Szakmai Előkészítő Érettségi Tantárgyak Versenye (SZÉTV) díjait. A Gyulán megrendezett XVIII. Országos Tudományos Egészségügyi és Szociális Diákkonferencián ugyanekkor volt az eredményhirdetés. Az SzSzSzI Kossuth Zsuzsanna Tagintézmény könnyűipari és egészségügyi tagozatos diákjai mindkét megmérettetésen szép sikereket könyvelhettek el.

A végzős könnyűipari szakirányon tanulók közül [namelink name="Dudás Klaudia"] első, [namelink name="Yetismis Selin"] harmadik, [namelink name="Kelemen Szandra"] nyolcadik helyezett lett, az egészségügyisek népes mezőnyében pedig [namelink name="Ábrahám Kincső"] szerzett negyedik helyet.

Dudás Klaudia%_, aki iskolájában négy éve évfolyamelső

Dudás Klaudia négy éve évfolyamelső
Az elődöntő a saját intézményben, netes felületen zajlott, a döntő és a díjkiosztó ünnepség Szolnokon volt. A hatvan legjobb diákot díjazták. Az SzSzSzI Kossuth Zsuzsanna Tagintézményének könnyűipari versenytantárgya a könnyűipari alapismeretek (felkészítő tanár [namelink name="Nagy Piroska"] és [namelink name="Palusek Edit"]), az egészségügyi tagozatosoké pedig egészségügyi alapismeretek (felkészítő tanár [namelink name="Rózsa Klára"]) volt.

[namelink name="Dudás Klaudia"], aki iskolájában négy éve évfolyamelső, szakirányában most az országos versenyen is a legjobbnak bizonyult, így a díjkiosztón kapott szép ajándékai mellett lehetőséget kapott arra, hogy szakirányú felsőoktatási intézményekben való továbbtanulás esetén többletpontokat érvényesítsen.

Fürtön Enikő

Fürtön Enikő különdíjat kapott
Eközben Gyulán, a XVIII. Országos Tudományos Egészségügyi és Szociális Diákkonferencián [namelink name="Fürtön Enikő"] (felkészítő tanára [namelink name="Barát Judit"]) A stressz hatásai témakörben írt tudományos dolgozatát és előadását ítélte különdíjra érdemesnek a szakmai zsűri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!