Szeged és környéke

2019.05.23. 12:03

Sok gyermek alkotott a tűzoltókról

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idén februárban is kiírta a már hagyományos rajzpályázatát, amelyen általános iskolások és középiskolások indulhattak 6-10 éves, 11-14 éves, valamint 15-18 éves korcsoportban.

Munkatársunktól

Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, a pályázat célja az volt, hogy a gyerekek alkotásaikon keresztül mutassák be a tűzoltók izgalmas és egyben veszélyes világát. A központi téma a tűzvédelem és a tűzoltók munkája volt. Ezt a tűzoltó hivatás bemutatásával, egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával vagy bármilyen más ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó művel lehetett bemutatni. A Csongrád megyei igazgatóság május közepéig várta az alkotásokat, amelyekből végül több mint kétszáz érkezett. A gyerekek színes rajzok mellett verseken és meséken keresztül illusztrálták a tűzoltók általuk elképzelt világát. A megyei díjazottakat Szatmári Imre köszöntötte kedden.

Hősként néznek a gyerekek a tűzoltókra. Fotó: Molnár Krisztina/Katasztrófavédelem

Hősként néznek a gyerekek a tűzoltókra. Fotó: Molnár Krisztina/Katasztrófavédelem

A megyei katasztrófavédelmi igazgató elmondta, a gyermekek minden rajzán látszódik, hogy hősként tekintenek a tűzoltókra. Ismerik és szeretik munkájukat, amit megbecsülés és szeretet övez közöttük is. A bírálóbizottság elnöke Szeged elismert fotóművésze, Dusha Béla volt, aki kiemelte, a mai digitális világban különösen fontosak a kézzel készült alkotások. A megyei alkotások közül irodalmi kategóriában Szarka Hanna, a Zentai Emlékiskola 9 éves tanulója lett az első. A plakát kategóriában Bagdi Zénó, Barna Csenge és Galambos Réka, a Szegedi Alsóvárosi Általános Iskola tanulói nyertek. A szabadkézi rajz kategóriában pedig a sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskola 10 éves tanulója, Ungi Gréta győzedelmeskedett. A többi díjazott gyermek neve a katasztrofavedelem.hu oldalon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!