Szeged és környéke

2007.11.25. 15:32

Sok szavazóra számítanak a szegedi román főkonzulátuson

Szeged - Egymásnak adták a kilincset Szegeden a román főkonzulátuson a szavazni érkező román állampolgárok. Amíg Romániában az elemzők alacsony részvételre számítanak, addig a külföldi képviseleteken, köztük a Szegedi főkonzulátuson is sokan adják le voksaikat

A Romániában tartott európai parlamenti választás és a Basescu elnök által - az egyéni választóklerületek bevezetéséről - kezdeményezett népszavazásra adhatják le voksaikat a Magyarországon tartózkodó, illetve az itt élő román állampolgárok.

Az urnák este nyolcig, román idő szerint este kilencig vannak nyitva. Románia 35 mandátumot kapott az Európai Parlamentben, ebből 13-at a szenátus, 22-őt a képviselőház tölt be. A független jelöltek között Tőkés László református püspökre is lehet szavazni.

Amíg Romániában az elemzők alacsony részvételre számítanak, addig a külföldi képviseleteken, köztük a Szegedi főkonzulátuson is sokan adják le voksaikat, azonban a főkonzulátuson azt egyelőre nem közölték, hány szavazatra számítanak - tudta meg a Független Hírügynökség

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!