Szeged és környéke

2019.07.14. 21:00

Sörkülönlegességek és minikoncertek a Dugonics téren

Szeged belvárosában rendezték meg a hétvégén az V. Nemzetközi Söröm Fesztivált. Aki pedig nem sörözött, hallgathatott minikoncerteket.

Munkatársunktól

Már az ötödik Nemzetközi Söröm fesztivált rendezték a Dugonics téren a hétvégén, ahol magyar- és külföldi sörfőzdék is bemutatták sörkülönlegességeiket. A szervezők idehívták az ország több kis sörfőzdéjét is. A három napos rendezvényen olyan kézműves sörkülönlegességeket kóstolhattak meg a fesztiválra kilátogatók, amelyeket csak nagyon ritkán találnak meg a boltok polcain vagy a vendéglátóhelyeken.

Sörkülönlegességek és minikoncertek a Dugonics téren. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA

Pénteken Hawaii napot tartottak. Ekkor az egzotikus ízű söröké volt a főszerep. Volt ananász-lime, banán, kiwi, citrom és mangó sör is. Az igazán vállalkozószelleműek pedig elsajátíthatták a Hula tánc alapjait. Szombaton volt a Székelynap, amikor bemutatták a határon túli magyarság hagyományait. Ekkor is voltak zenés-táncos programok, és a határon túlról érkezett sörök minden mennyiségben. Végül pedig vasárnap Görög napot rendeztek. Érdekesség volt, hogy a Söröm együtt volt az Utcazene Fesztivállal, így aki a Dugonics térre ment sörözni, több minikoncertet is láthatott a belvárosban.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!