Szeged és környéke

2017.09.15. 14:06

Sörözni is járnak a Bortérre - Már délután telt ház van az árnyékban - galéria

Szeged - A vasárnapig tartó Bortér második napján egy söröző társasággal és mustot iszogató gyerekekkel is találkoztunk a Dóm téren.

A. T. J.

A mai program


A Bortéren ma fellép a Dreamgirls, Báder Béla és zenekara, a Pumpkins Trió, a Geometro, Gáspár Laci és a Látó Attila Band.

A Dóm tér egyik felét délután még vakítóan süti a nap, nem véletlen, hogy a hátrébb lévő árnyékos padokon már ekkor telt ház van. Itt, az árnyékosban, az Ízek birodalmának faházában 18 hónapig szárított spanyol serrano és olasz San Daniele sonkát lehet kóstolni, egyéb különlegességek mellett. Igazi élmény a szájban a diós aromájú, érlelt sajtokhoz hasonló gazdag ízvilágú sonka. A lacikonyhások is kint vannak a téren, így ha valaki megkóstolta a 114 borászat néhány termékét, grillezett csülökkel, tarjával, kolbásszal (650 forint/10 dkg), vagy akár hekkel és hagymás vérrel (550 forint/10 dkg) fojthatja le a nemes nedűket.

Minden szinten ízorgia: sör, bor, must, kürtős kalács és csülök a Bortéren. Fotó: Török János - GALÉRIA


A Dóm téren szerdán nyílt meg a hetedik Bortér, amely vasárnapig 114 borásszal, 35 kézművessel, gasztronómiai különlegességekkel és zenei programokkal várja a látogatókat.


Sávai János barátaival üldögélt az egyik padon. A nyugdíjas borbarát elmondta, minden évben kijönnek a térre. – Ez családiasabb, és kellemesebb a légköre, mint a Széchenyi téri nagy borfesztiválé. Nálunk a rozé a kedvenc, eddig ma háromfélét kóstoltunk. Szódával isszuk fröccsnek – mutatta.

Minden szinten ízorgia: sör, bor, must, kürtős kalács és csülök a Bortéren. Fotó: Török János - GALÉRIA



Az egyik padon söröző társaságba botlottunk. Ők a hangulat miatt érkeztek. A fiatalok – Gábor, Timi és Feri – azt mondták, kijöttek a borfesztiválra sörözni. – A fesztivál jó, csak ne kelljen borozni, azt nem annyira szeretjük – árulta el Gábor.


Néhány paddal arrébb a legfiatalabb Bortér-látogatókba botlottunk: a hat és fél éves Nyilas Ádám, húga, az ötéves Nyilas Réka és Tóth-Abonyi Tomaj mustot iszogattak kürtőskaláccsal. – Minden fesztiválon iszunk mustot – mondta Ádám, majd mindannyian jóízűen kortyoltak egyet az italból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!