Szeged és környéke

2011.04.21. 13:39

Sorsoltunk Berecz András estjére - megnyerte a páros belépőt?

Szeged – Április 28-án az IH Rendezvényközpontban lép fel Berecz András. Kisorsoltuk a páros belépőket. Ön az egyik szerencsés?

Delmagyar.hu

Arra voltunk kíváncsiak, mikor kapott Kossuth-díjat munkásságáért Berecz András. Nagyon sokan játszottak velünk most is, és szinten mindenki helyes választ adott, 2011-ben, azaz idén vehette át az elismerést a mesemondó. A helyesen tipplők közül ezúttal az alábbi három olvasónak kedvezett a szerencse:

Beregszászi Ferenc,
Pongrácz Beáta és
Paplukács Zita.

Gratulálunk!

Korábban írtuk:
[namelink name="Berecz András"] a nagy mesemondó dalokat, meséket, tréfákat gyűjtöget, hogy jókedvre derítsen kicsiket és nagyokat egyaránt. Ahogy ő nevezi magát: álomszövő, amit éjszaka álmodik, nappal mesévé hímezi. Úgy peregnek nyelve alatt az ízes szavak, mint nagyanyja keze alatt a rokka. A mesemondás örömét kunhegyesi édesanyjától kapta, aki nem merte leengedni gyermekét a pesti utcákra, ám meséivel, dalaival odabilincselte fiát a konyhaszékhez. Ezeket a meséket fonta tovább négy gyermekének esti mesévé, majd felnőtteknek ízesítve szétterítette a Kárpát-medencében.



„Az első dalokat édesanyámtól tanultam, aki a híres kunhegyesi táncos, tréfafa és nótafa, Tanka Gábor lányaként sok ilyet tudott. Erdélyben, Moldvában, Felvidéken, Somogyban, Nagykunságban, Nyírségben... Dalokat, meséket, tréfákat gyűjtögetek. Életem különféle vargabetűi, hajtűkanyarszerű fordulatai után, melyek során rakodó segédmunkás, erdőművelő, útkarbantartó is voltam, hajszolt embertársaim örömét keresgélő énekes, mesemondó lettem. Tanítottam magyar népzenét Kalotaszentkirályon, Jobbágytelkén, Sopronban, a torontói York egyetemen, kanadai, amerikai táborokban. Mesét mondtam tolmácsok segítségével kanadai, észt, francia, holland közönségnek is. Utóbb műfordítással is foglalkozom."

Berecz András mesél

A csütörtöki estre a jegy ára 1500, a rendezvény napján 1900 forint Jegyek válthatók az IH Rendezvényközpontban, a Belvárosi moziban és a Ticketportal országos hálózatában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!