Szeged és környéke

2014.07.16. 21:54

Sörünnep nyílt a szegedi Horváth Mihály utcában

Az elsőt tizenhét éve rendezték, de két évet kihagytak. Most mindenki bepótolhatja.

Arany T. János

Szerda délután óta csillan meg a lemenő nap sugara a gyöngyöző söröskorsókon Szegeden, a Horváth Mihály utcában.

Háromféle világos, egy barna és egy búza, valamint az üveges ízesítettek. Ez a sörkínálata a tizenhatodik Sörünnepnek a Bajor söröző és étterem szervezésében.

Az újra kinyitott sörünnepen. Fotó: Schmidt Andrea


A kellemes élő zene mellett már a szerdai megnyitó után sokan pihentek meg a Vedres-szakközépiskola udvarán. A legtöbben törzsvendégként tértek vissza a sörkertbe, és alig várták, hogy újra koccinthassanak.

Az első Sörünnepet 17 évvel ezelőtt rendezték, de az iskola felújítása miatt két évet kihagytak. Zádori Roland üzletvezetőtől, a rendezvény szervezőjétől megtudtuk, az évek alatt több százezren fordultak meg itt.

Tavaly közel 20 ezer korsó sör fogyott. Az augusztus 23-áig nyitva tartó sörudvarban a könnyű, kímélő joghurtos csirkemellen és a salátákon kívül bajor kolbásszal, elzászi csülökkel és persze csülkös pacallal lehet megágyazni a sörnek és egyéb italoknak.

Ha valakinek táncolni támad kedve, mindennap délután öt órától megteheti. A héten a Gera fivérek, jövő héten pedig Stone és Robi muzsikál.

Címkék#Szeged#sör

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!