Szeged és környéke

2013.10.24. 20:34

Sószoba - tajvani támogatásból

Tiszasziget – Terápiás sószobát adtak áta tiszaszigeti Vedres István Faluházban. Tajvan (Kínai Köztársaság) magyarországi képviselete több mint 900 ezer forinttal támogatta a beruházást.

Arany T. János

– Aki a gyermekekre épít, az a saját jövőjére épít – kezdte ünnepi beszédét a település polgármestere. [namelink name="Ferenczi Ferenc"] elmondta, egyre több az asztmás és allergiás gyerek, így ez a helyiség megelőző és gyógyító feladatokat is ellát majd.

Sószoba - tajvani támogatásból. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A szobában jó a só

A só egészségügyi hatásaival kapcsolatban a legtöbb embernek az ételekkel elfogyasztott nátrium-klorid és a megugró vérnyomás jut eszébe. A sóterápia szinte mindenkinek ajánlott, hiszen amellett, hogy rendkívül kedvező hatással van a légúti megbetegedésekre, az egészséges embereknek is használ. Hatására az állóképesség és a teherbíró képesség fokozódik. A só amellett, hogy tisztítja a tüdőt és a hörgőket, segít a slejm felszakításában, felbontja és meglágyítja a nyálkát a tüdőben. A sószoba rendszeres használata enyhíti a koncentrációs és alvászavarokat.

[namelink name="Marietta Kao Liau"], Tajvan magyarországi nagykövet asszonya gyermekkora óta szívesen gondol országunkra: Tajvanon az 1956-os eseményeket követően a helyi lakosok egy-egy tajvani dollárt gyűjtöttek a magyar forradalmárok megsegítésére. – Reméljük, a sószoba enyhít a betegségeken, és a játékos foglalkozások mellett akár tanórák helyszíne is lehet – fogalmazott Kao Liau.

[namelink name="Bohács Zsolt"] országgyűlési képviselő a sport és egészségmegőrzés fontosságát hangsúlyozta. A beszédek után a Szent Antal Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulói léptek fel, többek között egy tajvani népdalt adtak elő magyarul.

Kérdésünkre [namelink name="Juhász István"], a Magyar–Tajvani Parlamenti Baráti Társaság főtitkára elmondta, a hetventagú társaság közreműködésével a tajvani kormányzat minden évben jelentős anyagi segítséget nyújt országunknak. Idén [namelink name="Bodó Imre"] országgyűlési képviselő sikeres lobbizásának köszönhetően Tiszasziget kapott több mint 900 ezer forint támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!