Szeged és környéke

2007.08.16. 16:19

Speciális nyári ebéd a szegedi éttermekben

Szeged - Sok szegedi étterem is meglátta az üzleti lehetőséget abban, amire a tengerentúlon már réges-rég hatalmas a kereslet: ebédidőben gyors kiszolgálással és olcsó menükkel várják az embereket. Sok helyen nyári specialitással is készülnek.

Bobkó Anna

Sok szegedi étterem is meglátta az üzleti lehetőséget abban, amire a tengerentúlon már réges-rég hatalmas a kereslet: ebédidőben gyors kiszolgálással és olcsó menükkel várják az embereket. Sok helyen nyári specialitással is készülnek. Néhány száz forintért már ebédelhetünk – amerikait, kínait vagy hagyományos magyarosat.

Ha reggel nem futja az időnkből arra, hogy a készülődés mellett még ebédet is kotyvasszunk magunknak, a déli falatozást a városban is könnyen és gyorsan megoldhatjuk.

A gyorsaságról mi más is juthatna eszünkbe elsőre, mint az amerikai gyorsétteremláncok egyike. A tengerentúlon már régen rájöttek arra – amire nálunk is egyre több étterem –, hogy milyen nagy üzleti lehetőség van az emberek gyorsétkeztetésében. Ezért először a Kárász utcai [namelink name="McDonald's"]-ba látogattunk el. Az étteremlánc korábban azzal kampányolt, hogy akit nem szolgálnak ki hatvan másodperc alatt, az kap egy bónuszsütit, -fagyit vagy más finomságot. Bár ez a reklámfogás már nem él, a kiszolgálás még mindig itt a leggyorsabb Szegeden. Panaszunk csak a sorban állásra lehetett, hiszen rajtunk kívül sokan mások is itt akarták csillapítani étvágyukat. Hat alapmenü és a szezonális különlegességek – mint például toszkán grillcsirkeszendvics vagy szicíliai marhahúsos – közül válogathattunk. A legolcsóbb, melyben sajtburger, kis burgonya és kis üdítő van, 650 forintba került, a legdrágább, amelyben két szendvics, közepes burgonya és üdítő, 1100-ba. De találtunk olyan összeállítást is, amellyel direkt éhes embereket céloztak meg. A neve: Éhes ember menü.

Könnyű nyári falatok

A meleg nyári hónapokban az éttermek menüválasztékának alapja a hideg gyümölcsleves. Egyes helyeken üdítőre vagy gyümölcsre cserélhetjük meleg levesünket, máshol pedig mediterrán hangulatot idéző finomságokat kóstolhatunk, mint például a [namelink name="McDonald's"] toszkán grillcsirkés szendvicse.

A Fesztivál étteremben is külön figyelmet fordítanak arra, hogy a nyári melegben mit tálalnak ebédidőben. – Nyáron idényjellegű ételeket főzünk. Gyümölcslevest, és másodiknak is könnyebb fogásokat. A töltött káposztát meghagyjuk télre – mondta mosolyogva az étterem vezetője, Magyar Gyöngyi. A tegnapi menü marhahúsleves volt, rakott bolognai tésztával vagy zöldbabfőzelékkel és natúr sertéshússal, 470 forintért.

A SZOTE-menzán a megszokott tömeg helyett csak a táblára írt menük tömkelegével találkoztunk. Kilenc lehetőség közül válogathattunk, mindössze ötszáz forintért. Itt már gyümölcsöt is találtunk a menüben, aminek a kánikulában valószínűleg sokan örültek.

A rizs visszatérő eleme volt a Kíváncsi ételbár menüinek. A kínai étteremben több mint tizenöt étel közül válogathatunk. Gung Bao csirke rizzsel, nyolc kincs mártás rizzsel, marhahús szecsuáni módon rizzsel, és könnyű nyári ételként: párolt zöldséges csirkehús, a változatosság kedvéért – rizzsel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!