Szeged és környéke

2016.11.29. 17:56

Suhanó fények a szegedi estében: díszkivilágítást kaptak a villamosok

Szeged - Egy PESA és egy Tatra villamos is díszkivilágítást kapott, így a hajnali és a délutáni órákban a 2-es, 3-as és 4-es vonalon is utazhatunk fényvillamossal.

Timár Kriszta

A LED-szalagokkal dekorált járművek különleges látványt nyújtanak: van, akit ufóra emlékeztet így az áramvonalas PESA, ha szemből érkezik.


[namelink name="Majó-Petri Zoltán"], az SZKT ügyvezető igazgatója elmondta, hosszú folyamat előzte meg, míg a városi fényekkel egy időben, egyfajta mozgó díszkivilágításként elindíthatták a fényvillamosokat, a járművek külsején végzett elektromos átalakításhoz ugyanis engedélyekre volt szükség. Tavasz óta zajlottak az egyeztetések, a munkákkal két hete végeztek. A látványt az SZKT főmérnöksége tervezte, amelynek egységben kellett lennie a város díszkivilágításának hangulatával.


– A LED-szalagok energiaellátásához speciális transzformátort kellett venni. A fogyasztás azonban elenyésző: pár száz forint naponta – mondta Majó-Petri Zoltán. Hozzátette: most már csak LED-szalag kérdése, hogy a dekorációt továbbfejlesszék: a következő években elképzelhető, hogy az ajtókat, ablakokat is világító csíkkal emelik ki.


– Jövőre már lesz egy fénytrolink is – árulta el az ügyvezető igazgató. Addig sem maradunk azonban ünnepi járat nélkül: az évek óta kedvelt régi, piros Mikulás-troli, amelyet belülről dekorálnak ünnepi hangulatúvá, december 6-án áll forgalomba az 5-ös vonalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!