Szeged és környéke

2016.09.30. 16:10

Súlyosan károsodott az egészsége a pusztaszeri repülőbaleset áldozatának

Az áldozat, és a repülőn ülő nő tanúmeghallgatásával folytatódott T. János volt vadászpilóta pere a szegedi bíróságon. A férfi két éve vezette neki vitorlázóját G. Éva fejének. A repülőn ülő lány teljesen másképpen emlékezett a baleset körülményeire, mint ahogy azt T. János korábban előadta.

K. G. G.

– Nem lettem rosszul repülés közben. A boldogságtól sírtam már a felszállás előtt, és az utazás közben is. A pilóta nem kérdezte meg egyszer sem, hogy van-e valami bajom – mondta pénteken tanúvallomásában a szegedi bíróságon a most 19 éves B. Anna. 


Ő volt az a lány, akit – ahogy írtuk – T. János volt vadászpilóta vitt fel két éve a levegőbe a szülinapján. A férfi puszatszeri tanyáján tánctábort tartottak, ennek volt résztvevője B. Anna és G. Éva is. A pilóta Annával a fedélzetén több mutatványt hajtott végre, a reptéren maradt gyerekek feje felett kétszer húzott el: a második manőverkor belevezette gépe egyik kerekét G. Éva fejébe. – Azt kérdezte a levegőben, hogy megvicceljük-e a többieket. Igennel válaszoltam. Nagyon alacsonyan szálltunk el a társaim felett, tisztán ki tudtam venni az arcukat a gépről. Jól sikerült a manőver, mire ismét megkérdezte, hogy megcsináljuk-e mégegyszer. Erre is bólintottam. Ekkor történt a baleset – emlékezett Anna. 


Az egykori vadászpilóta kitartott korábbi állítása mellett, hogy Anna pánikrohamot kapott a vitorlázóban, így vészhelyzetben úgy döntött, hogy minden körülmények között leteszi a gépet. Azt is mondta, hogy a gép botkormányához szigorú tiltása ellenére többször hozzáért a lány, akitől többször megkérdezte, hogy rosszul van-e. Anna sírva tagadta, hogy a kormányhoz ért volna, és állította, hogy T. János mindkétszer csak azt kérdezte, megvicceljék-e társait. A bíró meghallgatta a balesetet nagy szerencsével túlélő G. Évát is. 


– Nekem az utolsó emlékem a tánctáborból a baleset előtti nap estéje. Két hét múlva tértem magamhoz, amikor átszállítottak a kecskeméti szájsebészetre – mondta a 21 éves nő. Éva jelenleg pszichológiát tanul a szegedi egyetemen. – A baleset miatt látótér kiesésem van, ami olvasási nehézségeket okoz. Minden órát diktafonra kell rögzítenem. Rémálmok gyötörnek, a hegeim sokszor viszketnek. Csökkent az egyensúlyérzékem és folyamatosan szédülök. A légcsőmetszésem miatt ha nem figyelek, félrenyelek. A hallójáratom plasztikai műtétje miatt a jobb fülemre nem hallok – sorolta Éva, aki ennek ellenére, ahogy azt a tárgyalás előtt a folyosón láttuk, még mindig tud mosolyogni. 


Ítéletet az ügyben később hoznak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!