Szeged és környéke

2017.10.13. 11:54

Szabálykövető szabályszegők

Szeged - Graffitizésre kijelölt terület - hirdeti egy falfirka Szegeden, a Somogyi és a Nádor utcát összekötő sikátorban. Az ,,egérút" falát már számtalan utcai remek díszíti, fenti készítője nemcsak válaszolt ezekre, legalizálta is azokat.

K. P. T.

A legvidámabb talán ezek közül az egyik legújabb alkotás is egyben, amely kijelenti: Itt pont jó! Persze a humoros utcaművész nem a környék, kis átjáró romantikáját, vagy a rég bezárt Hági elhanyagolt kerítését, és nem is a gyakran levizelt csücsköket dicsőíti.

Fotó: Frank Yvette

Makacs optimizmust hirdet azt üzenve, hogy legyen az az „itt" bárhol, élvezzük, szeressük, értékeljük, hogy „itt" ott lehetünk. Ha már a mélyfilozófia át- meg átszövi ezt az utcai remeket, egy irodalmi példát talán megbocsát az olvasó. Voltaire Candide-jában ugyanis nemcsak megkérdezi, meg is válaszolja, mi az az optimizmus: „Semmi más, sajnos (...), mint annak a dühös bizonygatása, hogy minden a legeslegjobb, mikor minden a legrosszabb."

Bővült a graffititárlat

Bővült a „graffititárlat" a Somogyi és a Nádor utca között. Fotó: Frank Yvette

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!