Szabálytalanul parkolt Puljezevics

A Pick Szeged világbajnoki bronzérmes kapusának szabálytalanul parkoló autójába tegnap reggel belerohant egy személygépkocsi. Mindkét kocsiban egy-egy millió forintos kár keletkezett, személyi sérülés nem történt.

Balesetet okozott a Pick Szeged kézilabdakapusa, Nenad Puljezevics szabálytalanul várakozó személygépkocsija. A Bérkert utcán, a gyógyszertár közelében parkoló Volkswagen Touaregba tegnap reggel hét óra előtt, a köd, azaz a rossz látási viszonyok miatt hátulról belerohant egy Renault. Rendőrségi információnk szerint személyi sérülés nem történt, a Renault vezetőjét a kiérkező mentősök a helyszínen ellátták. Mindkét jármű megrongálódott, a feltételezett anyagi kár egy-egy millió forint.

– A lakásom előtt sehol nem találtam parkolót, ezért állítottam le az autót az utca másik oldalán – mondta a szegediek imádott idegenlégiósa, a világbajnoki bronzérmes kapus, aki tegnap délután már a Tatabánya elleni Magyar Kupa-mérkőzésen őrizte a Pick hálóját.

A teljes útzár miatt egy órára a legnagyobb csúcsforgalomban megbénult a Bérkert utca forgalma. Draskóczy Istvántól, a Tisza Volán Rt. divízió igazgatójától megtudtuk: míg a helyszínelés tartott, a Bal fasorra terelték a forgalmat.

A Bérkert utca évek óta olyan, mint egy szlalompálya. A mindkét oldalon elhelyezett várakozni tilos táblákat az autósok nem veszik figyelembe, főként a gyógyszertár környékén leállítják járművüket. Az ezeket türelmetlenül kerülgető kocsik centiméterekre haladnak el egymás mellett, a szabálytalanul parkolók 50-60 ezer forintos bal oldali visszapillantó tükrét letörik. Csak a szerencsének köszönhető, hogy eddig komolyabb baleset nem történt. Ezentúl a rendőrség ezen a szakaszon fokozott ellenőrzést tart – közölte Kónya Zsolt, a Szegedi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.