Szeged és környéke

2016.07.04. 09:50

Szabó Bálint pavilont bérel a Cserepesen

Nem fogadta el az új bérleti díjról szóló szerződést az a 25 pavilonos kereskedő a Cserepes soron, akik bérletét korábban felmondta a piacvezetés, majd visszavonta azt. Az újabb 30 napos türelmi idő végén most újból felmondták a pavilonosok bérletét. Közben az elégedetlen kereskedők szószólója, Szabó Bálint kibérelt egy pavilont a Cserepes soron.

K. G. G.

– Az elmúlt egy hónapban az új és egységes bérleti szerződést még el nem fogadó 25 pavilonbérlő közül senki nem írt alá – közölte [namelink name="Rácz Attila"]. A Cserepes sori piac ügyvezetője – ahogy írtuk – éppen egy hónapja vonta vissza a korábban kézbesített bérletfelmondásukat, majd arra kérte őket, hogy a következő 30 napban ismét üljenek tárgyalóasztalhoz, hogy a mindenkire vonatkozó igazságos szerződés szerint folytassák a kereskedést a piac területén. Ezt a pavilonosok kétharmada már korábban aláírta.


– Jogszabály kötelez arra, hogy a bérleti szerződést csak a két fél közös akaratával lehet módosítani. Ez a 25 kereskedő részéről hiányzott. Nem hajlandók tárgyalni, egyesek a hivatalos leveleinket sem veszik át. Nagyjából a felének ismét kézbesítettem a pavilonfelmondást július 31-i hatállyal, hiszen kevesebb terület után fizetnek, mint amennyin a valóságban árulnak. A hiteles mérésünkről szóló jegyzőkönyvet ők is aláírták, ezzel elismerték mérésünk helyességét. A többi pavilonossal egyelőre nem tudom, mi lesz – mondta Rácz.


Szerinte a kitartó kereskedők már csak érzelmi alapon nem írják alá az új szerződést. – A legnagyobb alá nem író bérlők áfakörbe tartoznak (vagyis visszaigényelhetik az áfát – a szerk.), így a januárban bevezetett 27 százalékos áfa nem is érintené őket. Van olyan, aki a korábbi szerződése szerint 3500 forintot fizet négyzetméterenként, az új szerint 3200 forintot kellene. Mégsem ír alá – közölte Rácz Attila.


„A Cserkó békés kereskedői" nevében levél érkezett szerkesztőségünkhöz, amelyben furcsállják, hogy Szabó Bálint, a kitartó pavilonosok érdekképviselője is bérel már bódét a Cserepes sori piacon.

– A bérlés üzleti titoknak minősül, de mivel [namelink name="Szabó Bálint"] ezt az ügyletet megosztotta közösségi oldalán, meg tudom erősíteni. A részletekről nem adhatok információt, de ugyanazt a szerződést írta alá, amely ellen hónapok óta tiltakozik, és az általa képviselt bérlőknek megtiltotta az aláírást. Ezzel végleg elvesztette a hitelét – közölte Rácz Attila.


Szabó Bálint örül, hogy Rácz Attila végre elismerte, hogy a régi szerződés csak a két fél kölcsönös beleegyezése után módosítható. Ők az első perctől kezdve ezt mondták.

– A már korábban aláírókat megtévesztette a piacvezetés, véleményem szerint ezek a szerződések így semmisek. A Cserepes sori piac bevételét szeretném növelni az irodának használt pavilonnal – nyilatkozott a jogász a bódébérletről.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!