Szeged és környéke

2019.02.19. 14:44

Szabó Bálint szerint pont kerülhet a szegedi városvezetés bűnügyeinek végére

Kedden tárgyalta a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség azt a feljelentést, amelynek része a Szeviép-ügy, a VIP parkolóbérletek, a Mars téri piacon történt pavilonbontás és az újszegedi partfürdő privatizálása is.

K.A.R.

Tanúkénti meghallgatását megelőzően Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője sajtótájékoztatót tartott, ahol kiemelte: az ügyekben 2008 és 2010 között folyamatosan feljelentések érkeztek a rendőrségre, viszont sem a megyei, sem a szegedi rendőrség nem nyomozott érdemben éveken keresztül.


– Ezzel párhuzamosan viszont voltak olyan ügyek, amelyekben példamutató gyorsasággal jártak el a rendőrök, például a Szeviép-károsultak és a Cserepes sori kereskedők képviselőjének városházáról történő kétszeri elvitele és rabosítása kapcsán, aminek a teljes sajtóban hírt adtak. Jól látszik tehát, hogy a városvezetés számára kellemetlen ügyekben nem nyomoztak, abban viszont igen, amihez politikai érdeke fűződött a város vezetőinek. Ez nem függetleníthető attól, hogy az önkormányzat és a rendőrség között intézményesített bűnügyi kapcsolat volt, ezt a Gyulai Járásbíróság már kimondta az elsőfokú ítéletével: jogszerűtlenül, törvénytelenül, bűncselekményt elkövetve adott az önkormányzat a szegedi és a megyei rendőrségi vezetőknek ingyenes természetbeni juttatásokat, és itt nem csak a parkolóbérletekre kell gondolni – hangsúlyozta Szabó Bálint.


A jogász abban bízik, hogy most már érdemi lépések jönnek, meggyanúsítják az elkövetőket és a juttatások elfogadóit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!