Szeged és környéke

2019.09.03. 17:12

Szakképzési hozzájárulásról a kamarában

A szakképzési hozzájárulás elszámolásáról szervezett előadást kedden Szegeden a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara azoknak a vállalkozásoknak, akik - tanulószerződéssel vagy együttműködési megállapodással - képzőhelyként vesznek részt a szakközépiskolai és szakgimnáziumi diákok gyakorlati oktatásában.

K. A.

A programon egyebek mellett szó esett a képzés költségeinek elszámolási lehetőségeiről, s ezek fontos információk voltak a résztvevőknek, vagyis a vállalkozásoknak és azok könyvelőirodáinak, valamint a szakképző intézmények képviselőinek. Az eseményeken Tímárné Staberecz Teréz, a kamara tanácsadói hálózatának szakértője tartott előadást, majd konzultációra is lehetőség nyílt.


A könyvvizsgáló hangsúlyozta, a törvényi szabályozás idén január és július elejével is változott, így azoknak is fontos utána nézni, akik régóta foglalkoznak már vele, nem beszélve az új belépőkről. Amennyire kis adó egy vállalkozás életében, visszaigényléséhez 41 törvényt és kormányrendeletet kell tanulmányozni, a kitöltési utasítás pedig 169 oldalas… És ezen túl még 50 állásfoglalást is hozott az eseményre az előadó, ezeket ő szerezte be, mert menet közben akadtak bőven kérdései. Megtudtuk, ahogy tavaly, úgy az idén is összegyűjtik a kérdéseket, megválaszolják azokat, majd közzé is teszik a kamara honlapján, így a szép számú résztvevőn túl mások is hozzájutnak a fontos információkhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!