Szeged és környéke

2013.02.24. 10:04

Szalagavató a megyeházán Móravárosi-módra

Szeged – Tizennyolc osztály több mint négyszáz végzős diákja kapott szalagot a megyeházán a Móravárosi szakközépiskola bálján.

Garai Szakács László

Kivételesen nem magukat fontosnak gondoló politikusok tolongtak a megyeháza aulájában és a Vármegye étteremben, hanem izguló végzős diákok és náluk még jobban izguló rokonaik. Péntek este ugyanis a Móravárosi szakközépiskola tartotta itt szalagavató bálját.

Az ünnepség a szokásos forgatókönyv szerint zajlott igazgatói köszöntő, szalagtűzés, táncok, majd mulatság. De érdemes elmerülni a részletekben is.

Szalagavató a megyeházán Móravárosi-módra. Fotó: Meszlényi János, SZISZSZI Móravárosi Tagintézmény (galéria)


Már rögtön az elején. Ugyanis [namelink name="Szabó Gábor"] igazgató pénteki szónoklatával, amelyet sajnos laposan elnyomott a zsibongás simán pályázhatna a leglazább ünnepi köszöntő címére. Valószínűleg ő írta, állította össze, mert se egy manapság (érthetetlenül) divatos Wass Albert-idézet, se más, sokszor fárasztó magyar tanáros közhely és fordulat nem volt benne. Viszont ilyenek igen: „a tanulás az emberi élet legfőbb örömforrása" vagy „az iskolának talán az a legfőbb baja, hogy túl sok mindent akar egyszerre megtanítani a diákoknak" vagy „a tanulás olyan mint a fagyi, finom, de ha egyszerre 30-40 gombócot akarunk megenni, az már nem biztos, hogy jól esik."

Miután megtapsolták azok, akik hallották az intézményvezető beszédét következett az este egyik fő száma a szalagtűzés. A máskor kisebbnek tűnő, de most hatalmas, teljesen kiürített aulába kettesével és hármasával érkezett meg a tizennyolc osztály attól függően, mekkora volt a létszámuk. A szalagtűzésnél ötven tizenegyedik évfolyamos tanuló segédkezett. Elsőnek az iskola vezetősége kapta meg a végzősök legszebb emlékét, majd jöttek az osztályok. Katonás rendben egymás után. Mindenki tudta a dolgát, kinek hova, hogyan kellett menni. Jár a virtuális taps az est szervezőjének, [namelink name="Szeghalmi Zoltánné"] tanárnőnek.

Szalagavató a megyeházán Móravárosi-módra. Fotó: Meszlényi János, SZISZSZI Móravárosi Tagintézmény (galéria)


A tűzést tánc követte, előbb a végzősök angol keringőztek egymással, majd felkérték tanáraikat is. Ezután a 20 éves Pavane palotást járt, majd, hogy a srácok és lányok se unják a műsort az X-treme Hip-Hop Tánciskola Freestyle fiúcsoportja tartott bemutatót őket követte a Hypnology Dance Crew girlie show-ja – nem fiúk táncolták. Őket követte a meglepetés tanártánc, mindjárt kettő is. Először a Move like Jaggerre mozogtak, majd jött az idei szalagavató bálok elmaradhatatlan – mondjuk így – stílusparódiája, a Gangnam Style. Lelkesen, szerethetően, aranyosan csinálták, ők: [namelink name="Asbóth Norbert"], [namelink name="Balázs János"], [namelink name="Balogh Bianka"], [namelink name="Berki Tibor"], [namelink name="Bódiné Gárdián Tünde"], [namelink name="Borbély Szabolcs"], [namelink name="Erdei Alexandra"], [namelink name="Feketű Béla"], [namelink name="Hajduné Bihari Ágnes"], [namelink name="Huszár Károly"], [namelink name="Izsó Katalin"], [namelink name="Krämmer Erika"], [namelink name="Palágyi Krisztina"], [namelink name="Pappné Pap Szilvia"], [namelink name="Sebőkné Dobos Zsuzsanna"], Szabó Gábor, [namelink name="Székelyné Veres Ilona"], [namelink name="Tompa Valéria"], [namelink name="Tóthné Biró Zsuzsanna"], [namelink name="Ványi Szilvia"], [namelink name="Vilonya Sándor"] és [namelink name="Vilonya Sándorné"].

A tapsvihar elvonultával végre lehetett lazítani. A vacsorajegyesek az étteremben kezdtek, de közben a Zsomboys már rázendített. Esett az arany, sáros lett az új cipő, repült a bálna, így baj nem volt. Csak buli, zárásig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!