Szeged és környéke

2019.03.28. 13:51

Számítógépeket adott használatra a kormányhivatal

Összesen 78 számítástechnikai eszközt adott át használatra közfeladatokat ellátó szervezeteknek tegnap a Csongrád Megyei Kormányhivatal.

Munkatársunktól

Juhász Tünde kormánymegbízott elmondta, 2015 óta hasznosítják így a még jó állapotban lévő, de a hivatal működéséhez már nem szükséges eszközöket. Önkormányzat, kórház, civil szervezet is kapott már ilyen segítséget, idén először pedig két magánszemélynek is tudtak számítógépet adni: egy fogyatékkal élő, 17 éves lánynak és egy látássérült, rokkantnyugdíjas nőnek, aki ügyintézésre és lányaival való kapcsolattartásra használja majd.

Számítógépeket adott használatra a kormányhivatal. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Rajtuk kívül Ásotthalomra, Ambrózfalvára, Nagytőkére és Ópusztaszerre kerültek komplett munkaállomások, Balástyára monitorok, illetve az Odú Központ, a Sclerosis Multiplexes Betegek Csongrád Megyei Egyesülete, a Szegedi Dr. Waltner Károly Otthon és a Klúg Péter iskola kapott még számítógépeket. Utóbbi intézményben főleg azok a siket diákok használják majd ezeket gyakorlati munkára, akik számítógép-szerelő, -karbantartónak tanulnak. Az iskola kapott még öt bekeretezett fotót is, melyeket Pölös Zoltán készített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!