Szeged és környéke

2019.03.17. 14:02

Szándékosan gyújthatták fel az épületet - Kiégett egy tanya Zákányszéken

Szerencsére az épület idős tulajdonosa, egy nyugdíjas asszony elutazott, nem volt otthon, amikor a Zákányszék külterületén lévő körülbelül nyolcvan négyzetméteres tanyaépület vasárnap kora reggel kigyulladt.

Munkatársunktól

A Bordányi út közelében lévő épület két szobája és a teteje teljesen kiégett, az udvar egyik sarkát egy megégett könyv lapjai borították.


A tűzoltókat az asszony lánya értesítette, aki a szomszédban lakik. A szegedi hivatásos tűzoltók és a ruzsai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói vonultak ki a helyszínre, több oldalról, három vízsugárral oltották el a lángokat, majd hozzáláttak a tűzoltási utómunkálatokhoz.

Fotó: Török János

Fotó: Török János

A tanya tulajdonosának lánya nem kívánt nyilatkozni, de annyit megtudtunk, mivel az épület áramtalanítva volt, így az elektromos tűz kizárható. Valószínűleg szándékos gyújtogatás történt, mivel a kiégett épületben a tűzvizsgáló mellett a a rendőrség is helyszínelt, de a hivatalos vizsgálat lezárultáig a hatóságok sem kívántak nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!