Szeged és környéke

2009.12.20. 22:52

Szatyrokkal, az utolsó pillanatban

Szeged - Hóban araszoló, bevásárlószatyrokkal felpakolt emberekkel találkoztunk a belvárosban vasárnap. Sokan kihasználták az aranyvasárnapra hirdetett akciókat: 20–70 százalékos leértékeléseket hirdettek a kirakatok.

Kovács Kriszta

Nagy sikere volt a meleg kabátoknak és a puha pulóvereknek az aranyvasárnapi vásárlási lázban – a leárazásokat látva nem is meglepő. A Szeged Plaza ruhaüzleteiben 20–70 százalékkal olcsóbban kínálták a portékát, csak hogy mindent eladjanak karácsonyig.

– Magamnak keresek karácsonyi ajándékot, apától fogom kapni – mosolygott Paskuj Sára a kék és szürke pulóverek mellett. Nem szokta az utolsó pillanatra hagyni a vásárlást, most mégis így alakult.

40 ezer forintot költött ajándékokra Pannika és lánya, Éva. A gyerekeknek vettek meglepetéseket. Bár soknak tűnhet a pénz, amit elköltöttek, megérte – magyarázták a nagy szatyrok mellett ücsörögve. Délre végeztek a vásárlással.

– Nem akartam vásárolni, de ezt a sálat nem hagyhattam ott – mutatta a Széchenyi téren a színes-csíkos nyakbavalót Kelemen Petra. Az egyetemista lány csak a húgának nem vette még meg a karácsonyi ajándékot, de már tudja, mi lesz az.

Hóban araszoló, bevásárlószatyrokkal felpakolt emberekkel találkoztunk a belvárosban. Fotó: DM/DV

Hóban araszoló, bevásárlószatyrokkal felpakolt emberekkel találkoztunk a belvárosban.
Fotó: DM/DV

Szilveszteri ruhát keresett az üzletekben Tóth Éva. A barátjával együtt indultak a „túrára", bár Bálint szívesebben ment volna haza pihenni. – Hét közben nincs időm nézelődni, ezért jónak tartom a hétvégi nyitva tartást. Az ajándékok nagy részét a múlt hétvégén vettem meg – magyarázta a fiatal, szőke lány.

A Kárász utca a század eleji telek hangulatát idézte: apukák húzták a szánkókat, a hógolyózó gyerekek vidáman szaladgáltak a Kossuth-szobor körül. A Somogyi utcai zebránál türelmesen vártak az autósok, amíg átkeltek a dobozokkal felpakolt szülők – a kocsijuk hátsó ülésére rakosgatták a nagy csomagokat. Az egyik Dugonics téri árus telefonált – úgy hallottuk, szívesebben főzne otthon valami finomat ebédre. A szórólapos lányoktól elvettük a vásárlásra csábító papírlapokat, hátha hamarabb végeznek ők is.

Ezt nem lehet kihagyni

– Boldog karácsonyt! – szólt vissza a forralt borosnak egy idősebb férfi a Dóm téren. Vastag irhakesztyűjével alig bírta megfogni a műanyagpoharat. – Aranyvasárnap délelőttjén nem szabad otthon maradni. Most mindent olcsóbban kínálnak, én is vettem a lányomnak egy táskát, az unokáimnak pedig játékot, 25 százalékkal volt leárazva – mutatta a kezében lévő zacskókat. Azt mondta, ennél jobb programot nem tud a hétvégére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!