Szeged és környéke

2009.05.25. 23:30

SZDSZ: európai munkahelyeket!

Szeged - Az SZDSZ európai parlamenti programja összhangban van az európai liberális pártszövetség választási elképzelésével – hangsúlyozta Szent-Iványi István hétfőn Szegeden.

Munkatársunktól

A párt EP-listájának vezetője arról beszélt, hogy szeretnék többek között elérni a munkavállalás szabadságának teljes kiterjesztését, hangsúlyozottan vonatkoztatva ezt Németországra és Ausztriára. A cél, hogy a két ország legkésőbb 2011 májusáig oldja fel a magyar munkavállalókat sújtó korlátozásokat. A liberálisok az EU bővítése mellett érvelnek: Horvátország 2011-es csatlakozásával számolnak és szeretnék ha a szerbiai tárgyalások is elkezdődnének. Szent-Iványi tegnap Hódmezővásárhelyen is kampányolt.

Bóka János – az SZTE oktatója, aki az SZDSZ EP-listáján a 15. – a szegedi sajtótájékoztatón hangsúlyozta: minden magyar hallgatónak reális eséllyé kell tenni, hogy legalább egy szemesztert másik uniós ország egyetemén tanuljon az Erasmus-programban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!