Szeged és környéke

2015.07.31. 21:06

Szecessziós és palotaséták okostelefonnal

Szeged - Okostelefonon használható praktikus információkat gyűjtött egybe egy szegedi informatikai cég. 21. századi útikönyveik különféle séta- és túraútvonalakat ajánlanak.

Munkatársunktól

Szecessziós séták címmel uniós támogatással készült el a Szeged és három vajdasági város, Szabadka, Palics és Zenta szecessziós látnivalóit bemutató album és mobiltelefonra letölthető alkalmazás, úgynevezett applikáció. A virtuális séta szegedi útvonalán 17 épületet mutat meg, odairányít, és három nyelven (magyarul, angolul és szerbül) írja le a tudnivalókat. A programhoz hanganyagot is felvettek, ez a múzeumi sétálómagnóhoz hasonlóan működik. A szükséges, okostelefonra letölthető alkalmazás elérhető a szegedi önkormányzat és a fejlesztő myApps.hu honlapjáról.

 


[namelink name="Sikala János"], a myApps.hu hátterében álló szegedi INFOtec Kft. ügyvezető igazgatója megmutatta két tematikus szegedi sétájukat. A Móra Szegeden címűben a tavalyi Móra-év kapcsán gyűjtötték egybe az író, múzeumigazgató életéhez kötődő belvárosi helyszíneket. A szegedi paprika útja című program az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont megbízásából született; a paprikás emlékhelyeket dolgozták fel. Az átfogó Szegedi látnivalók című alkalmazásuk több mint 130 városi műemléket, emléktáblát csoportosít több sétaútvonalon.


Most frissítik a Tourinform SzegedGuide című programját. Ez három belvárosi virtuális sétát ajánl, a 35 kiemelt nevezetességet 11 nyelven mutatja be. Emellett 400 általános információt nyújt például benzinkúthálózatokról, orvosi ügyeletről, bankautomatákról, ivókutakról, patikákról, parkolójegy- vásárlási lehetőségekről. Mivel a telefonok képernyője nehezen olvasható napsütésben, hanganyaggal is felszerelték a mobilos alkalmazást. A vadasparkban és füvészkertben belső sétákat is lehet tenni egy-egy hasonló programmal.

 

 

 

 

 


A myApps.hu bővítette a Magyar látnivalók programját is; a történelmi, kulturális és turisztikai barangolások mellett több mint 7000 hotel, szálloda, panzió, apartman, vendégház és kemping legfontosabb adatait és elérhetőségét tartalmazza az adatbázis. Az alkalmazások ingyenesen letölthetők okostelefonra a myApps.hu honlapjáról és a mobilalkalmazások úgynevezett piacteréről.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!