Szeged és környéke

2010.05.16. 21:21

Szeged borfesztivál: Elmosta az eső a szegedi programokat

Szeged - Hiába állítottak fel sátrakat a XVI. Szegedi Borfesztivál kiállítói, vasárnap az esőben nemigen akadt vevőjük. Megmaradt a sör a Dugonics téri Cseh Napokon is, és elmaradtak a programok a füvészkertben.

Munkatársunktól

A hétvégi szokatlanul hideg időjárás miatt talán jobban jártak volna a Széchenyi téri borfesztivál kiállítói, ha a hűvös nedűk helyett forralt bort kínálnak. A pénteki megnyitón még kegyes volt hozzánk a természet, és a szombat estét is megúsztuk néhány csepp esővel, vasárnapra azonban Csongrád megyét is „elöntötte a víz". Bár a fesztivál kiállítói közül sokan beruháztak egy sörsátorra, a szegediek így is inkább az otthon melegét választották tegnap. Csak néhány esernyővel felszerelkezett elszánt sörivó lézengett a Dugonics téri Cseh Napokon. A Széchenyi téren és itt is sok árus inkább ki sem nyitott.

Bor helyett az eső folyt a Suzéchenyi téren. Fotó: Frank Yvette
Bor helyett az eső folyt a Széchenyi téren.
Fotó: Frank Yvette

A füvészkertbe tervezett madarak és fák napi programok közül is sok elmaradt az eső miatt. Csak az SZTE JGYPK rajz tanszék hallgatóinak a füvészkert ihlette kiállítását és a helyi madarakról szóló állandó bemutatót nyitották meg, valamint az SZTE Kulturális Iroda képviseletében Tajti Gabriella, az iroda vezetője fogadta örökbe kedvenc füvészkerti fáját, a mocsári ciprust. A Szegedi Vadasparkban is hasonló volt a helyzet: a hideg időben még az állatok is inkább meleg vackukban durmoltak.

Címkék#bor#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!