Szeged és környéke

2011.05.13. 13:57

Szeged borfesztivál: MoNa, de nem Lisa - electroboogie a borfesztiválon

Szeged - A szegedi-gyulai MoNaStereo nyerte a tavaly ősszel elindult, három fordulós, 21 beválogatott zenekar részvételével zajló Amatours tehetségkutatót.

Gonda Zsuzsanna

Énekesük, Nagy Zoltán pedig elvitte a legjobb énekes különdíját. Az első díjjal videoklip, teljes lemezkészítési lehetőség és koncertezés jár. A  discofunkot  és electroboogie-t játszó zenekar  pénteken 20 órától a borfesztiválon a Grand Café színpadán is fellép, függetlenül az Amatours-tól.

A MoNaStereo duóként indult, [namelink name="Márk Zoltán"] gitároshoz, és [namelink name="Bihari Péter"] basszsusgitárohoz csatlakozott később a dobos [namelink name="Csiernyik István"] és az énekes [namelink name="Nagy Zoltán"]. Angol nyelven kezdtek számokat írni, de ma már úgy látják, a közönség inkább vevő a magyar nyelvű dalokra.

– Zenélni, nagyjából ez a cél. Nagyfiúk vagyunk, van rendes állásunk, de mindenkinek a zene a szíve csücske – mondta Bihari Péter. Helyzetbe kerülni nem könnyű, hatásos önmenedzselés kell hozzá, és megfelelő ismerősök a megfelelő helyen. Vagy egy lemezkiadó a háttérben – sorolta a sokszor hallott feltételeket.

MoNaStereo. Fotó: DM/DV
MoNaStereo.
Fotó: DM/DV

– Akkor kerülhetsz a mainstreambe, ha van egy kliped ami fut az aktuális zenei tévén, és 2-3 számod, amit játszik a Petőfi. Azért a Petőfit mondom, mert a mi zenénket ott tudom elképzelni. Én elégedett vagyok ezzel a produkcióval, ennél komolyabban nem is vehetnénk a zenélést. Fel vagyunk dobva az első hely miatt, nagy reményekkel nézünk a dolgok elébe – fogalmazott Péter.

A MoNaStereo részben anyagi okok miatt is kevés dalt rögzített eddig. A Feel Good című számukat például igen, ami a békéscsabai rádió rotációjában szerepel.

A számokat Márk Zoltán és Péter közösen írja, az énektémákat, valamint a szövegeket Nagy Zoltán. István lendületes, szigorú témái dobtémái nélkül azonban nem lennének sehol – állítja Péter.

MoNaStereo - Feel Good

A kétlaki zenekar május 28-án a zenészek másik felének városában, Gyulán a gyulavári kastély előtt játszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!