Szeged-kamion a Budapest Parádén

A Budapest Parádén először indít önálló kamiont egy település. A Szeged-kamion népszerűsíti a várost, és hirdeti: a szegediek szeretnek itt élni.

Önálló kamiont indít Szeged a Budapest Parádén. Ez lesz az első alkalom, hogy az elektronikus zene több tízezer embert vonzó fesztiválján egy város is képviselteti magát.

– Szegeden sok a fiatal, a fesztivál, a buli, ezért úgy gondoltuk, ideje, hogy ne csak nagy cégek, hanem mi is ott legyünk a parádén – indokolta a döntést Tóth Géza, a Rádió 88 ügyvezető igazgatója. Elmondta: a kamiont meghívásos pályázatuk nyertese, egy dekorációs cég díszíti majd fel. A járművön a város nevezetességei, címere mellett táncoló alakok és a Szeged – a parádés város felirat lesz látható. A dekoráció alapszíne a kék és a sárga.

A rendezvény előtti napon, augusztus 25-én a jármű Szeged utcáit járja. Este kamionbúcsúztató bulit tartanak, a záró koncertet a Crystal adja. Budapesten szegedi DJ-k zenélnek majd. A kamiont a szegediek a fővárosba is követhetik, a parádéra ugyanis a Tisza Volán buszkonvojt indít.

A szervezők célja egyrészt reklámozni a Tisza-parti várost, másrészt megmutatni, hogy a szegediek szeretik városukat, szeretnek itt élni. A kezdeményezést az önkormányzat is támogatja.