Szeged és környéke

2008.05.23. 22:26

Szeged szamba a világhálón

Szeged - Szeged sokszínű könnyűzenei életét bemutató CD és videoklip elkészítésén dolgozik a Szegedi Rockerek Közösségépítő Egyesülete. A tervek szerint már ősszel felkerül az internetre a várost népszerűsítő alkotás.

Bátyi Zoltán

Koncertről koncertre nagy és lelkes közönséget vonz fergeteges bulijaival a Juniolds névre hallgató rockbanda, amely ifjabb és idősebb zenészekből toborzott társulat. Az együttes motorja a zenész körökben csak rocknagyapaként emlegetett Kelemen István, aki nem csupán a dobverőket pörgeti – túl a hatvanadik életévén is – nagy lendülettel, hanem a Szegedi Rockerek Közösségépítő Egyesületének elnökeként is rendkívül aktív szervező.

Ebben a beosztásában Hódi Gyulával, az egyesület titkárával, s természetesen az „öreg rockerek" zenészeivel, baráti körével együttműködve most azon dolgozik, hogy még az idén őszre elkészüljön közel húsz, helybeli rock-, pop-, dixielandzenész közreműködésével egy olyan CD, amely Szeged könnyűzenei sokszínűségét hivatott bemutatni.

Kelemen István, a rocknagyapa. Fotó: DM/DV

Kelemen István, a rocknagyapa. Fotó: DM/DV
– Azt szeretnénk, hogy ez az anyag, ami egy igazi „csemegelemez" lesz, felkerüljön az internetre is, így a világ bármely pontján beleérezhessenek Szeged zenés hangulatába, megismerjék azt a sokszínű muzsikusvilágot és zenei stílust, amely élőzenei produkcióként megtalálható a város szórakozóhelyein, koncerttermeiben – mondta Kelemen István.

Megtudtuk: videoklip is készül a zenei anyaghoz, s ehhez szeretnének mind több szegedit megnyerni. A városháza előtti forgatásba, amit nyárra terveznek, minél nagyobb számú szereplőgárdát igyekeznek bevonni a „Szeged szamba" című alkotás elkészítésébe. A költségekhez Szeged városa is hozzájárul – tudtuk meg Kelemen Istvántól –, negyedmillió forintot nyertek az önkormányzat kulturális pályázatán a várost népszerűsítő alkotás létrehozásához.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!