Szeged és környéke

2008.01.27. 22:03

Szegeden kár nélkül tombolt a vihar

Szeged - Szegedet és környékét 80-90 kilométeres óránkénti sebességgel érte el az országon végigsöprő szélvihar, lapzártánkig jelentős károkat sehonnan nem jelentettek. Az időjárás a megye más területeihez ennél jóval kegyesebb volt.

Munkatársunktól

– Szegedről, Szatymazról, Zsombóról, Mindszentről utakra és villanyvezetékekre dőlt fák miatt riasztották a tűzoltókat, a megyeszékhelyen a József Attila sugárút elején még az egyik többszintes ház tetejéről hatalmas bádoglemezt is lesodort, a Bartók Béla téren pedig a gyógyszertár napernyőjét szaggatta meg a viharos erejű szél – tájékoztatta lapunkat a megyénken is végigsöprő vihar okozta pusztításokról a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese. Tarkó Csaba főhadnagy egyúttal azt is elmondta, hogy személyi sérülés sehol nem történt, és az anyagi kár sem volt számottevő. Tizenötször riasztották a tűzoltókat a vihar miatt.

A megyében Szegeden és közvetlen környékén 80-90 kilométeres óránkénti sebességgel tombolt a szélvihar, máshol ennél jóval, akár 20, 30, 40 kilométer/órával is csendesebb volt.

– A viharos erejű szél vasárnapról hétfőre virradóra hagyja el a térséget – nyilatkozta lapunknak tegnap délután Bozóki László, az Országos Meteorológiai Szolgálat Dél-magyarországi Regionális Központjának munkatársa.

A meteorológus a mai és a következő napok várható időjárásáról azt mondta: napközben továbbra is pár fokkal nulla fok fölött lesz a hőmérséklet, majd enyhe lehűlést követően nappal újra 4-6-8 fokot mutatnak a hőmérők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!