Szeged és környéke

2019.02.19. 18:40

Szegedért Alapítvány: Homoki-Nagy Mária a fődíjas

Homoki-Nagy Mária jogász, egyetemi tanár kapja idén a Szegedért Alapítvány fődíját - döntötte el tegnapi ülésén az alapításának 30. évfordulóját ünneplő civil szervezet elnöksége.

A másik három elismerésről a kuratóriumok döntöttek. A tudományos kuratórium Szőkefalvi-Nagy Béla-díját Varró András farmakológusnak, egyetemi tanárnak ítélték oda. A művészeti kuratórium Gregor József-díját Sándor János rendező, színháztörténész érdemelte ki. A társadalmi-állampolgári kuratórium Debreczeni Pál-díját Erdélyi Eszter magyar–történelem szakos középiskolai tanár kapja.

 

Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette


A Szegedért Alapítvány idei díjait az 1879-es nagy árvíz 140. évfordulóján, március 12-én, kedden adják át a Szegedi Nemzeti Színházban, ahol a 19 órakor kezdődő gálaesten Simoncsics Pál rendezésében és koreografálásával a „Szeged szebb lesz, mint volt" című táncdrámát láthatja a közönség. A díjátadó előtt 18 órakor a színház előcsarnokában fotókiállítás nyílik a nagy árvízről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!