Hallgassa élőben!

Szegedi bolgár kulturális napok

Az ifjúsági házban ma 18 órakor Marija Zsereva és Farkas Baráti Mónika, az SZTE Szláv Intézetének munkatársai nyitják meg a bolgár kulturális napok péntekig tartó rendezvénysorozatát.

Az ifjúsági házban ma 18 órakor Marija Zsereva és Farkas Baráti Mónika, az SZTE Szláv Intézetének munkatársai nyitják meg a bolgár kulturális napok péntekig tartó rendezvénysorozatát. Ugyanekkor nyílik Maja Kalcseva fotóművész Rodopei képek című kiállítása. 20 órától Donyo Donev bolgár rendező animációs filmjeit vetítik. Kedden 18 órától Szvetoszláv Sztojcsev békéscsabai bolgár íróval Bagi Ibolya, az SZTE Szláv Intézetének docense beszélget a közelmúltban megjelent Credo című két nyelvű kötetéről az ifjúsági házban.

19.30-tól a régi zsinagógában a budapesti Malko Teatro Babilon 2005 című bolgár–magyar–német nyelvű előadása látható. Szerdán 18 órától az IH-ban Bolgár kertészek Szentes környékén címmel Mód László, az SZTE Néprajz Tanszék munkatársa tart előadást, 20 órától pedig Milena Cenova népdalénekesnő hangversenyét rendezik meg. Csütörtökön 19 órától a Pravo együttes ad koncertet a JATE-klubban, ahol 20.30-kor bolgár táncház kezdődik. Pénteken Nikolaj Ivanov 20 órakor kezdődő etnojazz koncertje zárja a rendezvénysorozatot.

A Mercedes auf Wiedersehen-t mondott a többi elektromos gyártónak
Mindent belepakoltak, amitől a hivatalosan augusztusban bemutatandó Mercedes-Benz EQS az elektromos autózásban királyi darab lehet.
Bővült a Nébih oktatási programja
Az ingyenesen letölthető edukációs tartalmakkal a hivatal célja a pedagógusok munkájának segítése és a tanórák színesítése.
Volt hogy dühből pofozta meg két éves gyermekét Márki-Zay Péter – Videó
A Partizán készített nagyinterjút Márki-Zay Péterrel, igen kínos pillanatoknak lehettek tanúi azok, akik megnézték.
Állami támogatással bővül a Roche budapesti szolgáltatóközpontja
250 új munkahely jön létre.
Az átkelőn is tizedmásodperceken múlhat a gyalogos élete
Úgy közlekedj, mintha a számodra legfontosabbak lennének körülötted!
Közel 20 százalékkal csökkent a csődök száma tavaly Magyarországon
A beszállítók a korábbinál türelmesebbek voltak az üzleti partnereik átmeneti likviditási nehézségeivel szemben.