Szeged és környéke

2012.05.19. 22:01

Szegedi Borfesztival 2012: borban ázik Szeged - galériával

Szeged - Birtokba vették a szegediek a pénteken indult XVIII. Szegedi Borfesztivál különböző helyszíneit. A Széchenyi téri platánfák alatt is egyre fokozódik a hangulat.

Vida-Szűcs Imre

Kürtős kalácsot, kézműves marcipánokat, narancsos és bodzás házi sört is fogyaszthatnak a Klauzál téri Gasztroudvar látogatói. A Kárász utcán szombat délután kalóznak öltözött utcai előadóművész szórakoztatta a korzózókból összeverődött közönséget. Önként jelentkezők segítségével összeláncoltatta magát, majd mire húszig számoltak a bámészkodók, kiszabadult a fogságból. A rögtönzött előadás végén arra biztatta az embereket, hogy ne sajnáljanak tőle egy-egy ötezrest, végül azonban kénytelen volt megelégedni némi aprópénzzel.

XVIII. Szegedi Borfesztivál szombati napja. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


A standokról természetesen most sem maradnak el a szappankülönlegességek és a búcsúkból ismert nyalókák. Aki személyesebb ajándékra vágyna, névvel ellátott szerencsepatkót kovácsoltathat vagy karikatúrát készíttethet magáról a Kárász utcán 1200 forintért. A borfesztivál második napjára már az idő is jobbra fordult, így semmi sem akadályozza meg az éjszakába nyúló Széchenyi téri dínomdánomot. Aki eddig hezitált, még annak sem késő útra kelni a borváros irányába, az ízletes nedűk adottak, a talpalávalót 21 órától a Deja vu, a GDF SUEZ színpadon pedig a Fondor zenekar szolgáltatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!