Szeged és környéke

2016.05.20. 09:50

Szegedi ízek Budapesten: világuralomra tör a szegedi hamburgeres

Másfél év alatt egy Csillag téri tízemeletes panelház aljából nőtt ki a szegedi Baan's Kitchen. A tulajdonos egy hónapja Budapesten nyitott éttermet. Rajta kívül két szegedi halászcsárda öregbíti jó hírünket a fővárosban.

Arany T. János

– Egy évtizedig dédelgettem a gondolatot, hogy hamburgerezőt nyitok. A Csillag téren tanultam motorozni, megláttam a tízemeletes panel aljában lévő kiadó üzlethelyiséget. 2014 szeptemberében megnyitottuk a Tom Burgert – mesélt a kezdetekről [namelink name="Bán Tamás "] tulajdonos.


A 37 éves fiatalember elárulta, a vendéglátáshoz annyi köze van, hogy 1997-ben hat hétig a McDonald'sban dolgozott érettségi után. – Mai napig kútfúrással foglalkozom – mondta. Meglepően gyorsan elterjedt a hírük. Néhány hónap alatt elérték azt a vendégszámot, amit nyitáskor kitűztek. Hat hónap után pedig háromszor akkora volt a forgalmuk, mint remélték. Egy kis helyiségben képtelenség volt ennyi embert kiszolgálni. Léptek, és éttermet nyitottak a Nemes Takács utcában Baan's Kitchen néven 2015 októberében.

Világuralomra tör a szegedi hamburgeres. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA


Tamás azt mondta, az első pillanattól fogva benne volt a levegőben a terjeszkedés. – Az egyik célunk az volt, hogy napi szinten hozzon a konyhára pénzt, a másik pedig, hogy meghódítjuk a világot, és világuralomra törünk – fogalmazott.


Ha a világot még nem is, de Budapestet már bevették: egy hónapja a Keleti pályaudvar közelében nyitottak üzletet. – Következő célpontunk az „ötödik legnagyobb magyar város", London, ahol már két volt kollégánk él és dolgozik.

HalĂĄszlĂŠ kilĂĄtĂĄssal. Frank SĂĄndor Venesz-dĂ­jas mesterszakĂĄcs a dunai panorĂĄmĂĄba szeretett bele. FotĂł: Szegedi halĂĄszcsĂĄrda

Halászlé kilátással. Frank Sándor a dunai panorámába szeretett bele. Fotó: Szegedi halászcsárda


A hamburgeres mellett két szegedi halászcsárda is öregbíti városunk hírnevét Budapesten. Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács 2010-ben az Erzsébet és a Szabadság híd között, a Belgrád rakparton, a Nemzetközi Hajóállomás közelében nyitotta meg a Szegedi Halászcsárdát.


A csárdagazda jó időben volt jó helyen. – Kihívásnak tekintettem, hogy a Duna-parton szegedi halászlét árulok. Meg vagyok elégedve a forgalommal – mondta a mesterszakács.

A szegedi Kiskőrössy Halászcsárda ihlette Szegedi Halbisztró Kiskőrössy 2.0 belülről. Fotó: Szegedi Halbisztró Kiskőrössy 2.0

A szegedi Kiskőrössy Halászcsárda ihlette Szegedi Halbisztró Kiskőrössy 2.0 belülről. Fotó: Szegedi Halbisztró Kiskőrössy 2.0

– A fővárosi vendégeink kapacitáltak minket az üzletnyitásra, hogy otthon is tudjanak Kiskőrössy-féle halászlét enni – mondta Somogyvári Péter, a szegedi Kiskőrössy Halászcsárda üzletvezetője, a Budapest hatodik kerületében, a Jókai téren található Szegedi Halbisztró Kiskőrössy 2.0 egyik tulajdonosa. A klasszikus halászlé mellett street food jellegű fogásokat – halburgert, fish and chipset – is kínálnak. – Alig több mint egy éve, 2015 áprilisában nyitottunk. Jó döntés volt – tette hozzá Somogyvári.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!