Szeged és környéke

2019.05.30. 15:31

Szegedi parkolóbérlet-per: csak októberben születhet ítélet másodfokon

A bíró október 31-re napolta el a tárgyalást, így arra csak az október 12-ei önkormányzati választások után kerül sor. Arra hivatkozott, hogy át kell tekinteniük a fellebbezéseket.

Csak októberben születhet másodfokon ítélet a Gyulai Törvényszéken az ingyenes szegedi parkolóbérletek ügyében indult perben. 


A bíróság Kempfné Agod Éva vezette tanácsa a csütörtöki tárgyaláson - azt követően, hogy rendkívüli részletesen kikérdezte a vádlottakat személyes körülményeikről - október 31-re napolta el a per folytatását. A tanácsvezető bíró döntését azzal indokolta: át kell tekinteniük a fellebbezéseket, hogy azok alapján döntsenek az esetleges szükséges bizonyításokról.

 

A Gyulai Járásbíróság október 2-án a Szegedi Közlekedési Kft. két korábbi vezetőjét, valamint a cég korábbi parkolási üzletág-vezetőjét társtettestként, Szeged korábbi címzetes főjegyzőjét, egyik korábbi alpolgármesterét, valamint a polgármesteri kabinet vezetőjét felbujtóként jelentős, illetve nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettében mondta ki bűnösnek. A vádlottakat a bíróság hat és tíz hónap közötti végrehajtásában egy évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta.

A bíróság megállapította, hogy a vádlottak 2008 és 2012 között 307 ingyenes parkolóbérletet biztosítottak természetes és jogi személyeknek úgy, hogy erre képviselő-testületi felhatalmazásuk, vagy egyéb jogszabályi alapjuk lett volna. Olyan személyek is részesültek ingyenes parkolóbérletben, akik semmilyen kapcsolatban nem álltak az önkormányzattal.


Az ügyészség súlyosbítás érdekében jelentett be fellebbezést, és kérte, hogy a Szegedi Közlekedési Kft. korábbi irányítóit tiltsák el a gazdasági társaság vezető tisztségviselője foglalkozástól. A vádlottak és védőik bűncselekmény hiányában történő felmentés érdekében jelentettek be fellebbezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!