Szeged és környéke

2013.10.09. 14:56

Szegedi Pinceszínház: évadkezdés a Sírkő és kakaóval

Szeged – Eörsi István Sírkő és kakaó című darabjával indul az új évad a Szegedi Pinceszínházban.

Munkatársunktól

A [namelink name="Kancsár József"] rendezte zenés vígjátékot pénteken és vasárnap este 7 órától játsszák, a főszerepben Megyeri Zoltánnal. Egy Szegedről szervezett új produkció is készül, az Ő meg ő című vígjáték Szabó Győzővel és Nagy Enikővel. Kancsár József, a Pinceszínház igazgatója elmondta: a darab egy párkapcsolati helyzetet dolgoz fel. Egy férfi és egy nő felszáll a vonatra, két idegen embert látnak a nézők, de kiderül a szereplőkről, hogy éppen a saját válásukról érkeztek, és eljátsszák az addigi élettörténetüket.

A bemutatót október végén Budapesten, a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központban tartják, de már egyeztetnek a Szegedi Nemzeti Színházzal, hogy decemberben a kisszínházban adhassák elő a szegedi közönségnek. Terveik szerint Magyarországon több helyre elviszik majd a produkciót. A Kelemen László Színitanoda tavaly végzett diákjai Karinthy Ferenc szerzeményét, a Gellérthegyi álmokat adják elő október 14-én és 21-én este 7 órától. A Pinceszínház ad helyet a VI. Kultúrcsempész Sínbusz Fesztivál záró programjának: október 20-án 15 órakor [namelink name="Szokola Mária"] hulladékkalapjaiból nyílik kiállítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!