Szeged és környéke

2011.08.29. 20:33

Szegedi színésznő a Jóban Rosszban sorozatban

Szeged - Szegedi színésznő veszi át az egyik főszerepet a Jóban Rosszban című tévésorozatban. Bencsik Bea karakterét a veszélyeztetett terhes Szorcsik H. Viki helyett Bicskey Zsófia játssza majd. A múlt héten kezdett el forgatni, a nézők októbertől láthatják a képernyőn.

Timár Kriszta

Öt évig alakította a Jóban Rosszban című sorozatban Bencsik Beát a 19 éves [namelink name="Szorcsik H. Viktória"], aki azonban veszélyeztetett terhesként nem tudja tovább folytatni a munkát. Csongrádra költözött párjával, itt várja babáját. Mivel azonban a sorozat készítői nem akartak megválni a karaktertől, új színészt kerestek, aki azt tovább viszi. Véletlen egybeesés, hogy az ide költöző lányt egy másik, szintén a megyénkhez kötődő fiatal váltja majd: [namelink name="Bicskey Zsófia"].

Bár a 24 éves színésznő évek óta a fővárosban él, szegedi születésű, és 8 éves koráig itt is lakott. Játszott a Szegedi Nemzeti Színházban és a gyermekbalett tagja is volt.

Bicskey Lukács és lánya, Zsófi. Több előadásban is dolgoztak már együtt.

Bicskey Lukács és lánya, Zsófi. Több előadásban is dolgoztak már együtt.
Fotó: DM/DV

– Korábban részt vettem egy válogatáson, akkor egy apró jelenetre kerestek szereplőt. Nagyon tetszett mindenkinek, amit láttak tőlem, ezért azt mondták, inkább egy nagyobb szerepet szánnának majd nekem, ha adódik. Már letettem róla, hogy valaha is keresnek, amikor Viki terhessége miatt adódott ez a lehetőség, és ismét behívtak egy castingra – mesélte Zsófi, hogyan került a sorozatba.

Bicskey Lukács – az öreg rocker

Zsófi a szintén Szegedről elszármazott színész, [namelink name="Bicskey Lukács"] lánya. Több előadásban is dolgoztak már együtt, sőt a fiatal lányt többek között édesapja is tanította a mesterségre. Az Argo című filmmel országos hírnevet szerzett színész szintén szerepel a sorozatban: éppen a napokban tűnik fel benne pár rész erejéig – öreg rockerként.

A fiatal színésznő azt mondja, nem akart mindenáron sorozatszínész lenni, de él minden lehetőséggel. Korábban színpadon játszott különböző társulatokkal – ez most teljesen másfajta munka.

– Fel kell venni a ritmust, ez tény – fogalmazott. – De a többiek szerencsére nagyon segítőkészek. Eleinte féltem, hogy majd esetleg szúrós tekintettel néznek rám, de mindenki nagyon kedves.
Zsófinak mindenképpen nehéz dolga lesz, hiszen egy megszokott karaktert új arccal elfogadtatni sosem könnyű a sorozatokban. Ráadásul 5 évvel idősebb a szerep eddigi megformálójánál: 24 évesen kell tinit alakítania.

– A karakter is eltér a személyiségemtől, nem tartom magam ennyire naivnak. De én nem gondolom, hogy ez probléma lenne. Ettől is jó játék ez az egész. Természetesen először fontos, hogy úgy formáljam meg Beát, ahogy Viki, de bízom benne, hogy idővel egy kicsit alakíthatok a karakteren a saját elképzelésem szerint.

A szegedi színésznő múlt hétfő óta forgat a TV2 sorozatában, a nézők azonban csak októberben láthatják majd. Nevével, fotóival – sőt az egyik bulvárlapnak köszönhetően művészi erotikus képeivel is – azonban már napok óta tele van a média. – Nem tudom, hogy az ismertségre fel lehet-e készülni – fogalmazott Zsófi, akinek szokatlan, hogy bár még nincs is képernyőn, már folyamatosan csörög a telefonja. – Fárasztó, ezt el kell ismernem, hiszen nekem most az az elsődleges feladatom, hogy abban álljak helyt, amire felkértek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!