Szeged és környéke

2019.05.13. 15:37

Szegedi torták a legjobbak között

Két szegedi cukrászda, a Reök és az A Cappella süteményei kerültek be a Magyarország Cukormentes Tortája verseny fináléjába.

Arany T. János

A napokban mutatták be a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőseit. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány közös rendezvényén ismertették a döntősöket. A cukormentes kategóriában 14 pályamunka érkezett. Az 5 finálés közé 2 szegedi cukrászda is bekerült: a Boldogasszony csipkéjére keresztelt torta a Reök Kézműves Cukrászda, a Kicsi Gesztenye pedig az A Cappella Cukrászda csapatának remeke.


A tortákat egyelőre nem szabad árulni, de mindkét cukrászda vezetője megmutatta nekünk a fináléba jutott édességet. Gyuris László mestercukrász, az A Cappella tulajdonosa csapatmunkának nevezte és a kollégák érdemének tartja az elismerést, akik a megvalósításban, a finomításban és az elkészítésben is segítettek neki.

 

Galéria kép


– A mi tortánk nemcsak cukor-, hanem gluténmentes is. A piskótája mandulaliszt, dió, puffasztott amaránt és tojás felhasználásával készült. A két réteg piskóta között két réteg erdei áfonyából készített gyümölcsvelő található, a krém pedig gesztenyéből, tejszínből és tojásfehérjéből készült – mondta a cukrász.


Az újhullámos cukrászda, a Reök a málna népies neve alapján Boldogasszony csipkéjének keresztelte a tortát. Novák Ádám cukrászmester azt mondta, csapatmunka a siker, heten dolgoztak a süteményen.


– A málnát mentával bolondítottuk meg, kétfajta csokival készült: a piskóta ét-, a mousse tejcsokoládéval. A tetején málnalekvár van.


 A Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!