Szeged és környéke

2016.11.16. 11:11

Szegediek az országos független diákparlamentben

Öt szegedi képviselője van a Független Diákparlamentnek. A hétvégi plenáris ülésre már konkrét javaslatokkal mennek.

Timár Kriszta

Öt szegedi nyert mandátumot a Független Diákparlament demokratikus szavazásán. A harmadik éve működő országos szervezet célja, hogy összegyűjtsék a diákok véleményét, és azt továbbítsák a parlament felé.


Középiskolások, egyetemi és főiskolai hallgató, öregdiákok, szülők és tanárok is tagjai a parlamentnek, amely az idei tanévben először a hétvégén, a fővárosi Teleki Blanka Gimnáziumban tart plenáris ülést.


A diákparlamentben Szegedről két középiskolás is helyet kapott. Szabados Lili az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola végzőseként az érettségit és a diákok túlterheltségét választotta témájának. Molnár Bence a Deák-gimnáziumban 11. évfolyamos. Ő a kedvezőtlen órarendek és a túl sok tanítási óra ellen emeli fel a hangját.

Tarnay Kristóf Ábel már az előző évben is képviselő volt. Akkor még középiskolásként, idén már az SZTE kommunikáció- és médiatudomány szak elsőéveseként képviseli a diákok érdekeit – elsősorban azokét, akik úgy gondolják, igazságtalan, hogy bár hivatalosan nincs tandíj, a hallgatók többségének mégis sokba kerül, hogy a felsőfokú oktatásban részt vehessenek.


Puskás Krisztina szülőként tagja a diákparlamentnek, egyúttal a Szülői Összefogás Gyermekeink Jövőjéért szervezetet is képviseli. Mint mondta, céljuk a szülők, diákok és pedagógusok együttműködésének erősítése. A szervezet csütörtökön meg is tartja első akcióját, erről azonban részleteket egyelőre nem árult el.

A diákparlament ötödik képviselője  Dudás Beáta, ő nem volt jelen a sajtóbemutatáson.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!