Szeged és környéke

2016.05.12. 11:03

Szegediek énekelnek Freddie-vel az Eurovízión

Bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe Freddie, azaz Fehérvári Gábor Alfréd, és vele együtt a szegedi Fool Moon három tagja is. Az a cappella együttes énekesei vokáloznak ugyanis a magyar versenyzőnek, együtt adják elő szombaton a Pioneer című dalt a nemzetközi dalverseny stockholmi döntőjében - ahol már csak 26 ország versenyez az összesen 42 indulóból.

Kiss Tímea

Amikor elindult A Dal című műsor, a Pioneer szerzője, Szabó Zé kérte fel a szegedieket az együttműködésre. [namelink name="Mészáros Tamás"], [namelink name="Molnár Gábor"] és [namelink name="Wodala Barnabás"] most a svéd fővárosban készül a végső megmérettetésre. Telefonon értük őket utol, az elődöntő után nyugodtan meséltek a mindennapjaikról. Megtudtuk: már a megnyitóra vonulva a szelfilázas rajongók majd szétszedték a versenyzőket a vörös szőnyegen.


A vokalistáknak nincs babonájuk, de hiába próbálták már el ötvenszer a Pioneert, és énekelték el profin a 18 résztvevős fordulóban, ötvenegyedszer is eléneklik még a döntőig a dalt, hogy „rutinná váljon", magabiztosan adhassák elő a verseny közvetítésének 200 milliós nézőközönsége előtt. Persze nem próbálnak éjjel-nappal, várost is néztek.

Szegediek énekelnek Freddie-vel az Eurovízión. Fotó: Credit - GALÉRIA


Molnár Gábor kedvence például egy több száz éves hajóroncs volt, amely a tengerfenékről került egy múzeumba. Sőt Gábor nézte szállásukon a Trónok harca új epizódjait, ahogy a többiek is. Barnabás például angolul olvassa a világsikerű tévészéria regényváltozatát: ez a rajongás meg is ihlette a vokálegyüttest. Az új évadot a főcímdal videóklipes feldolgozásával várták.


Freddie-nek és a szegedi Fool Moon együttes három tagjának csak drukkolni tudunk a május 14-i döntőig, ugyanis a versenyzőkre saját országuk lakói nem szavazhatnak. Lapunk szombati számában Freddie és a magyar zsűri is beszámol tapasztalatairól, további részleteket olvashatnak a 61. Eurovíziós Dalfesztiválról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!