Szeged és környéke

2015.02.20. 22:26

Szegediek nyerték a budapesti halászléfőző versenyt

Budapest - Gazdagon terített asztallá változott a fővárosi Vajdahunyadvár környéke, amely vasárnap estig a harmadik budapesti halfesztiválnak ad otthont.

Balajti Péter

A fenséges ízekkel tarkított rendezvény pénteketn arra a kérdésre próbált választ adni, melyik a finomabb halászlé, a bajai vagy a szegedi. A szervezők a lehető legigazságosabb zsűrire bízták a döntést, a közönségre. Míg a bajaiak ponty, szürkeharcsa és némi kárász hozzáadásával gazdagították a gyufatésztás lét, addig a Tisza-partiak a passzírozott pontyos vegyeshal-alapot haltejjel töltött boszorkányszigeti batyus tésztával bolondították. A versenytársak kitettek magukért, és egymás főztjét is megkóstolták.

 A szegedi Frank Sándor viszont lefőzte a zsűrit és a kóstoló közönséget. Fotók: Bors /Cser Dániel

A szegedi Frank Sándor viszont lefőzte a zsűrit és a kóstoló közönséget. Fotó: Cser Dániel
– Ennél finomabb szegedi halászlét még nem ettem – dicséri kollégája főztjét [namelink name="Csémy László"], akinek kedves szavait rögtön viszonozta Frank Sándor, a szegedi halászcsárda mesterszakács tulajdonosa.

A bajai Ádám Péter, Csémy László és Kolmann Péter többszörös halfőző bajnokok is kitettek magukért. Fotó: Bors

A bajai Ádám Péter, Csémy László és Kolmann Péter többszörös halfőző bajnokok is kitettek magukért. Fotó: Bors
– Mintegy háromszázhatvanan kóstoltak és szavaztak – mondja a Délmagyarországnak [namelink name="Németh József"], a rendezvény szakmai védnöke, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!