Szeged és környéke

2019.07.25. 16:48

Szemétemlékművet emeltek a szegediek a Laposon - fotók

Messziről úgy néz ki, mint egy emlékmű - kukák híján a fürödni tilos-tábla köré építettek szeméthegyet a Laposra járó szegediek.

Farkas Judit

Gyönyörű a naplemente a Laposról, de erősen rontja a képet a szemétkupac, amit a Fürödni tilos! - tábla köré halmoztak a területet használó szegediek. A part szép tiszta, látszik, hogy nem szórják szét a hulladékot. Ugyanezt tapasztaltuk a Fokán, ami kijelölt kutyafuttató hely is, de sokat segítene a helyzeten néhány szemetes kihelyezése, és a rendszeres szállítás megoldása.

Szép a naplemente, de valami zavart észlelünk az Erőben. Fotók: Farkas Judit

Lehet azt mondani, hogy vigyék magukkal a szemetet és dobják ki fent egy kukába - sokan ezt is teszik, ezért aztán gyorsan telnek a tárolók a parkolóban. Ám ami már felgyűlt a tábla körül, az onnan magától eltűnni nem fog.

Ha az IH üzemeltetésébe kerül át a terület, a szeméthelyzetet is megoldják majd.

Használnánk a kihelyezett szemetest, de nincs.

Éveken át írtuk minden nyáron, milyen szemetes a Lapos. A kalandpark üzemeltetői aztán összeszedték a parton is, amit mások ott felejtettek, tavaly nyáron pedig szemetesek is voltak kint a homokos fövenyen.

A part szép tiszta. Ha már ennyire óvják, megérdemelnének az ide járók a dicséret mellé néhány kukát is.

A part szép tiszta. Ha már ennyire óvják, megérdemelnének az ide járók a dicséret mellé néhány kukát is.

Most a felhívás alá gyűlik a szemét: a tárolóba tegyék a hulladékot, ami ugye nincs. Ha már ennyire óvják a partot, megérdemelnének az ide járók a dicséret mellé néhány kukát is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!