Szemközt: Ványai Éva töretlenül optimista

Ványai Éva, az MDF és az Együtt Szegedért Egyesület polgármesterjelöltje azt mondta a Városi Televízió és a Délmagyarország szerda esténként látható közös műsorában, a Szemköztben, hogy akkor már elégedett lenne, ha az őszi önkormányzati választások után a jelenleginél nagyobb frakciót alakíthatnának.

– Én is hallom azokat a megjegyzéseket, hogy esélytelen vagyok, indulásommal csak rontom a Fidesz-MPSZ–KDNP közös polgármesterjelöltjének, Oláh Jánosnak az esélyeit. Szerintem ez nem így van – reagált Ványai Éva, az MDF és az Együtt Szegedért Egyesület polgármesterjelöltje arra a felvetésre, hogy indulása elősegítheti a jobboldal megosztottságát, és ezzel a baloldal sikerét.

Ványai Éva ezt azzal magyarázta, hogy a tavaszi országgyűlési választásokon az MDF-szimpatizánsok az ő visszalépése után sem támogatták a Fidesz–KDNP közös jelöltjét, Balogh Lászlót.

A politikus asszony nem vitatta, hogy a jobboldalon az elmúlt négy évben jelentős változások történtek, amelyek nem kímélték az MDF-et sem, de azt mondta, pártjának és neki igenis vannak esélyei az őszi választásokon.

– A rendszerváltás óta ugyanannak a pártnak vagyok a tagja, ezt is értékelhetik a választók – jegyezte meg a Fórum polgármesterjelöltje, aki három különböző színű önkormányzatban is alpolgármester volt.
Ványai Éva utalt arra, hogy még bővülhet támogatóik köre, de hogy kikkel, melyik párttal, arról azt mondta, meglepetés lesz. Polgármesteri programja még nem készült el, annyi azonban biztos, nem fog felelőtlenül ígérgetni, és hogy Szeged fejlesztése jelentős hangsúlyt kap benne.

A konzervatív politikus nem zárta ki, hogy a választások előtt tárgyalnak majd a Fidesszel. Az elől a kérdés elől azonban kitért, hogy visszalép-e Oláh János javára, és ha igen, abból a pártja mit profitálhat.