Szeged és környéke

2008.07.01. 21:12

Szent-Györgyi: márkanév

Szeged - Szent-Györgyi Albert nevével fémjelzett élményparkot és emlékházat álmodott meg Szabó László, szegedi önkormányzati képviselő.

Munkatársunktól

– Szent-Györgyi Albert egykori tevékenysége, illetve annak felelevenítése megfelelő formába öntve, „paprikás" C-vitamin-kultusszal megspékelve Szeged városmarketingjének fő eleme lehetne – mondta Szabó László önkormányzati képviselő, aki indítványt nyújtott be a múlt pénteki közgyűlésnek: a szegedi I-es kórház védetté nyilvánításával és kiürítésével új lehetőség nyílik Szeged város számára.

A régi kórházépületben egy helyi orvostörténeti múzeumot alakíthatnának ki. A képviselőnek ezenkívül számtalan ötlete van a Szent-Györgyi-kultusszal kapcsolatban. Szabó László felvetette a Szent-Györgyi Albert Vitaminpark létrehozását, melyet a Ligetfürdő fejlesztésével valósíthatnának meg. Véleménye szerint a tudós nevével fémjelzett egészségturizmus a város egyik húzóágazataként jelenne meg, új munkahelyeket is teremtve, itt építhetnék fel a Szent-Györgyi Albert-emlékházat is. A képviselő a tudóst ábrázoló egész alakos szobor felállítását javasolja.

– Szent-Györgyi neve valóban „márkanév", amit a szegedi egyetem felvehetne – vallja Szabó László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!