Szeged és környéke

2015.06.25. 14:43

Szentistványi figyelmet kér a cigányokra, szociális ellátásra, fogyatékkal élőkre

Szeged - Lóhalálában fogadta el két éve az önkormányzat a helyi esélyegyenlőségi programot, most zajlott a kötelező revíziója, ugyancsak az utolsó pillanatban, a civilszervezetek megkérdezés nélkül – közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a pénteki közgyűlés elé kerülő témáról Szentistványi István.

Delmagyar.hu

Az LMP-s képviselő pozitívumok mellett negatív példákat ragadott ki. Hiányolja a fogyatékosügyi szervezetek konkrét javaslatait. Óriási rést lát az egyetemi egészségügyi rendszer és a térségi szociális ellátás között, Így nincs hospice ház és nincs hol gondozni a kórházból kikerülő hajléktalanokat.

Fotó: Dombai Tünde

Nagy Mihály és Szentistványi István
Fotó: Dombai Tünde

[namelink name="Nagy Mihály"], a Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat vezetője a szegregátumban élők számára alapított tanodákat és az Elszalasztott 1000 év egyesület támogatását jónak tartotta. Bírálta viszont a hét éve elfogadott antiszegregációs tervet, amire 10 milliót szán évente a város, mégsem költi el, és csak egy roma családot sikerült elköltöztetni a Cserepes sorról.

A dorozsmai Árpa utcára hasonló terv nem is létezik, holott 120-an laknak ott, több mint fele gyerek. Legutóbb 3,1 millióból a közvécéket újították fel, most mosodát szeretnének, ahol tisztálkodni, mosni lehet. Szentistványi úgy összegezte, terepet és nem pénzt kérnek a várostól ezekre az ügyekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!