Szeged és környéke

2019.05.14. 20:16

Szépíró kör alakult

Kedden ünnepelték a szegedi Grand Caféban a Szegedi Szepíró kör megalakulását, és azt, hogy Szilasi László író, irodalomtörténész, az SZTE egyetemi docense felkerült az Európai Unió Irodalmi Díja exkluzív kislistájára. Emellett koccintottak a friss Aleksandar Tisma-díjas Darvasi Lászlóval is.

Munkatársunktól

– Számtalan helyen szerveződik szépíró kör az országban, így Szegeden is, amely mindig is a szabadság megtartásának egyik legfontosabb városa volt. Megpróbáljuk kölcsönösen inspirálni egymást – mondta el Szkárosi Endre, a Szépírók Társaságának elnöke.


Szilasi László fel is olvasott készülő könyvéből. Jelenleg Kései házasság munkacímen fut, mottója egy Rilke-versrészlet. Az írásban szó esett a szegedi Dóm térről, egy randevúról, az egyetemről, a rakpartról, s különös érzésekről.


– Felmentünk a lépcsőkön. Ott álltunk az oroszlánok között. A bal oldalán álltam, nehogy megsérüljek, amikor majd a kardját a jobb kezével védelmezően hirtelen kirántja – olvasta az író a közönségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!