Szeged és környéke

2016.04.21. 15:05

Szépültek az Ősz otthon idős lakói

- A Móra-szakiskola fodrász- és kozmetikustanulói két idősotthonban is megszépítik a hölgyeket, urakat - mondta tegnap Ciceri Melinda, a Talentum Alapítvány munkatársa a szegedi Ősz Idősotthonban. - A másik helyszín a Kálvária sugárúti idősotthon. A Hanságiba járó szakácsok és cukrászok pedig csütörtökön együtt főznek és sütnek majd a lakókkal.

Munkatársunktól

Megtudtuk: a Talentum szervezésében a két idősotthonban 60 diák 6 alkalommal végez majd önkéntes munkát, az idős emberek közül is ugyanennyien jelentkeztek be a programba. A kozmetikumokat, valamint a főzéshez szükséges nyersanyagok árát a Család-, Ifjúsági és Népesedéspolitikai Intézet állja.

 

Szépültek az Ősz otthon idős lakói. Fotó: Frank Yvette (galéria)


Annak ellenére, hogy az Ősz Idősotthonba jár fodrász, sokan vágytak a megszokottól kicsit eltérő frizurára. [namelink name="Kovács Péterné"] haját az elsőéves [namelink name="Czékmán Evelin"] szárította be ottjártunkkor. A tanulólány elmondta, nem vágnak, csak frizurát készítenek, az otthon lakója pedig kíváncsian figyelte, milyen lesz a végeredmény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!