Szeged és környéke

2019.04.17. 13:11

Szerelmes szoborrongálás a klinikaparkban

Szerelmes üzenetet pingáltak a szegedi klinikapark egyik szobrára. A feliratot a klinikai központ azóta eltávolíttatta, és bár hasonló eset még nem történt, nem indítanak eljárást a rongálóval szemben.

Munkatársunktól

Olvasónk hívta fel a figyelmünket nemrégiben, hogy érdekes módot választott valaki a szerelmi vallomásra. Egy, a klinikaparkban álló, meztelen női alakot ábrázoló szoborra írtak fel személyes üzenetet a mell és szeméremdomb közé, precízen dátummal is ellátva a bejegyzést.


A tervezésbe azonban láthatóan hiba csúszott, hiszen a helyesírásra már nem sikerült koncentrálni. Ráadásul nem is jött össze a terv, hogy örök emléket állítson a grafomán amorózó ennek a románcnak. Bár egy speciális, nehezen oldódó festékkel kenték össze a szobrot, a vallomás mégsem maradt meg az utókor számára.

 


Miután értesítettük a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központot a rongálásról, és megkérdeztük, indítanak-e eljárást az ügyben, szakembereket kértek fel, hogy tisztítsák meg a szobrot. Mint tájékoztatták lapunkat, a munka becsült költsége nem érte el a 20 ezer forintot. Hasonló eset egyébként nem történt még a klinika területén, ennek ellenére a vezetőség nem indít eljárást az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!