Szeged és környéke

2009.08.05. 22:51

Szerepeljen ön is Koltai új filmjében!

Szeged - Több száz statisztát keresnek a Szegeden készülő vígjátékhoz, a Magic Boyshoz. A résztvevők együtt dolgozhatnak Michael Madsennel. A rendező Koltai Róbert, a forgatás a hónap végén kezdődik.

Gonda Zsuzsanna

Egyre „szegedibbé" válik Koltai Róbert új filmje, a Magic Boys. Korábban megírtuk: a megyeszékhelyen forog az angol–magyar–kanadai koprodukciós mozi, amelyben a város London „dublőreként", de saját jogán Szegedként is megjelenik.

Most még inkább kötődik majd a hazai és külföldi sztárok közreműködésével készülő film a Tisza-parthoz, hiszen több száz statisztát keresnek az alkotók. Két hétvégén, augusztus 8–9-én és 15–16-án zajlik majd a válogatás.

A kiválasztást irányító Novák Zoltán elmondta: 18–50 év közöttieket keresnek, elsősorban szegediekre és Szeged környékén élőkre számítanak. A londoni jelenetekhez 20–40 év közötti statisztákra lesz szükség, jelentkezzenek itt élő afroamerikaiak, távol-keletiek is. A válogatáson fotókat készítenek, illetve legfeljebb táncolniuk kell majd a résztvevőknek.

A Koltai-film egyik főszereplője, Michael Madsen. Fotó: DM/DV

A Koltai-film egyik főszereplője, Michael Madsen.
Fotó: DM/DV

– Abban bízom, hogy ha kiválasztanak, találkozom Michael Madsennel, és belelátok egy izgalmas forgatásba – magyarázta a szegedi Kovács Dóra, aki barátnőjével eldöntötte: jelentkezik statisztának. A 22 éves Dórát a honorárium (napi 5000 forint) nem motiválja, a várhatóan 12 órás munkanap nem ijeszti meg, mert úgy érzi: az élmény miatt biztosan megéri.

A filmhez korábban modelleket válogattak, szintén statisztaszerepre. A producer, P. Koltai Gábor szegedi színészeknek kisebb szöveges szerepet szán – az egyeztetések még zajlanak. A vígjáték főszereplője Pindroch Csaba és Szabó Győző lesz.

– A forgatás augusztus 23-án kezdődik, a stáb 21-étől folyamatosan, több turnusban költözik Szegedre – tájékoztatott Ujhelyi István országgyűlési képviselő, aki lobbizott a film készítőinél a szegedi helyszínért.

A Grand Caféban válogatnak

A jelentkezők utcai ruhában, de elegánsan, divatosan jelenjenek meg a válogatáson. A castingot mind a négy napon 10 és 18 óra között rendezik a Grand Caféban (Deák Ferenc utca 18.).

Címkék#film#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!