Szeged és környéke

2007.08.17. 16:19

Színes madárparádé Szegeden

Szeged - Aki nem biztos abban, hogy pontosan milyen szín is a kanárisárga, az meggyőződhetett róla a hosszú hétvégén Szegeden, a Gábor Dénes szakközépiskola tornatermében, a 42. országos és nemzetközi díszmadár-kiállításon.

Nemcsak sárga „csőrikéket", de kék homlokú amazonpapagájt, rozellákat és gyémántgalambot is hozott a kiállításra a szervező, Dudás János. – Több mint 1500-féle madár érkezett Szegedre, Nyíregyházától Szabadkáig, Csehországtól Hollandiáig. Olyanok, amelyek többek között a Fülöp-szigeteken és Afrikában őshonosak. A pintyek, papagájok és galambok szépségversenyen is megmérettetnek a hét végén – mondta a szervező. A színes madárparádéról [namelink name="Veprik Róbert"] vadaspark-igazgató megnyitóbeszéde után mi is meggyőződtünk. – Helló, papagáj! – rikkantott nagyot a terem közepén álló ketrecből egy hatalmas kék-sárga ara. Visszaköszöntünk, és megkezdtük felfedezőutunkat. A hangos madárcsivitelés és a fülledt hőség miatt afrikai szafaritúrán éreztük magunkat. A ketreclakók színkavalkádja kárpótolt bennünket az izzasztó klímáért. Az udvaron még struccal is találkoztunk. Aki otthonában minden reggel hasonló madárcsicsergésre szeretne ébredni, az a kiállításon beszerezhette az élő vekkert, hiszen a madarak között voltak megvásárolhatók is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!