Szeged és környéke

2014.11.06. 22:25

Színházban a depresszió

Szeged - Kortárs ősbemutatót tartanak a Szegedi Pinceszínházban pénteken 19.30-kor: a Reggel/este című ˝belső lélekutazást˝ Janik László írta és rendezte.

Munkatársunktól

– A cél, hogy közelebb hozzuk azt a problémát az emberekhez, hogy létezik egy betegség, a depresszió. Ez nem azonos a közélet által létrehozott rossz érzéssel, nem rosszkedv, hiszti, hanem nagyon komoly betegség. A legnagyobb probléma, hogy az emberek gyakran nem ismerik föl, és nem tudják, mit kezdjenek, ha a másik depressziós. Ma Magyarországon annyi ember esik át élete során legalább egy depressziós fázison, mint ahány allergiás van. Érdekes, hogy az allergiával mennyit foglalkozunk, és a depresszióval mennyire nem – mondta [namelink name="Janik László"] a tegnapi sajtótájékoztatón.

A produkció egy trilógia része, amelybe a vilagvege.hu című előadás is beletartozik. A főszereplőt, az apát [namelink name="Varga Bálint"] alakítja, a kislányt [namelink name="Tari Stefi"], az Avatárt [namelink name="Papp Gabriella"]. November 8-án és 21-én is játsszák a Reggel/estét a Pinceszínházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!